Di Sebalik Tabir Lahirnya Leader Yang Pertama |My Shaklee Journey

Bulan Mac 17 adalah bulan terakhir dalam cycle shaklee.. macam akhir tahun la..kalau kalendar biase tu bulan 12, shaklee ni bulan mac ni adalah akhir tahun die..cycle baru akan bermula April 17 nanti..
Syukur Alhamdulillah.. cycle yang bakal berakhir ni fina berjaya lahirkan seorang leader New Supervisor di bawah group fina.. Tahniah pada supervisor pertama dalam group fina, Khairunisa Zakaria😊😊.. in shaa Allah bulan ni akan menyusul 2 orang lagi supervisor baru mengikut jejak langkah nisa..

Sepanjang buat biz shaklee, inilah cycle yg fina letakkan sepenuh tenaga dan otak fina mengusahakannya..(serius sangat la tu kirenya).. kalau sebelum ni memang hangat-hangat tahi ayam je..😅😅..
Betullah setiap usaha tu Allah pasti balas.. di sebalik kejayaan group fina yang semakin berkembang, ada berbagai cabaran dan pengorbanan yang dah fina lalui.. jadi kalau nak jadi master tu faham-faham la berapa banyak pengorbanan yang mesti kita buat kan..of course MORE!
Nak cerita sikit agar jadi kekuatan pada anak-anak biz fina yang sedang berusaha sekarang ni.. antara perkara extra yg fina buat :
1. Korban mase senang-lenang di mana dulu bleh lepak-lepak tengok tv dan bersuka ria.. sekarang ada je mase fina terus buat kerja shaklee. Memang tak sempat nak tengok movie, inikan drama telenovella..😂

2. Waktu makan tak tentu masa.. biasenya waktu rehat tu sibuk buat coaching, reply msj customer, buat sharing.. bila ada masa senggang then fina makan. Maybe sebab dah shake-shake ESP jugak kot rase kenyang dan bertenaga je😍..
3. Perah otak fikir starategy untuk bantu anak-anak capai target.. sebab kita dah lalui zaman-zaman anak biz ni.. jadi bnyk perkara yang kita boleh share dgn diorg agar perjalanan diorang sentiasa smooth menuju target..💪
4. Korban masa dengan anak-anak dan suami..kalau ikutkan waktu kerja..abis kerja shift pagi pukul 2.. pukul 3 fina dah boleh bersama keluarga..tapi fina korbankan mase tu untuk coaching offline atau buat sharing online.. fina yakin 2 tahun lagi fina akan ada masa lebih banyak bersama mereka😭..(terima kasih en.suami yang sangat memahami, mendoakan dan sangat supportive)
Ada baaanyakk lagi yang fina kene buat.. sebab banyak lagi impian fina untuk group fina..semoga Allah memberkati segala usaha dan pengorbanan yang seciput ni..Rahmat Allah tu terlalu besar, tak padan walau sebanyak mana pun usaha kita..namun Allah suruh kita BERUSAHA!
Semoga cycle akan datang lebih ramai leaders yang hebat-hebat di lahirkan dalam The Blossoms Network.. Aamiin Ya Rabbal A’lamin..Sekian saja perkongsian dari fina mengenai biz shaklee yang sedang fina usahakan. 

Dikesempatan ini fina menyeru kepada pembaca yang berminat untuk menyertai fina menjana income dalam shaklee segera pm, call atau whatsapp fina ni no di bawah:

Fina > 013-2787508

Fina > 013-2787508

Fina > 013-2787508

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge