Monthly Archives: November 2016

Vitamin Hilangkan Pedih Ulu Hati Ketika Mengandung

Sebelum bercerita lebih lanjut apakah vitamin untuk bantu hilangkan pedih ulu hati ketika mengandung, suka fina nak cerita sikit macam mana bila mengandung je pedih ulu hati.. pedih ulu hati je mengandung..hihihi..

Haaa.. Ramai yang terpinga-pinga kenapa dia boleh dapat pedih ulu hati ketika hamil sedangkan dia tak pernah ada masalah gastrik pun sebelum ni. kan pedih ulu hati ni berkait rapat dengan gastrik..

Sebenarnya apabila kita hamil, hormon progesterone dalam badan kita meningkat dari biasa. Hal ini menyebabkan otot-otot sfinkter esofagus bawah (LES) menjadi lembut dan mengendur.

pedih ulu hati ketika hamil

Otot sfinkter terletak di antara esophagus dan perut. Apabila otot-otot ini mengendur asid di dalam perut akan mudah untuk naik ke atas dan memberi rasa ‘terbakar’ di tekak kita. Peningkatan progesterone dalam badan juga melambatkan proses percernaan makanan.

Tetapi jangan risau kerana pedih ulu hati tidak membahayakan kandungan. Malah jika ikut tips-tips yang fina berikan dalam LINK ni, kita mampu mengurangkan kesan pedih ulu hati dan membuat kita rasa selesa semula dan tak ‘terbako’ jiwa dan raga lagi.hehe..

KENAPA MESTI VITAMIN, KENAPA BUKAN UBAT 🤔?


》Straight to the point SEBAB VITAMIN TAK ADA DRUGS compare to ubat. Yelah dah namanya ubat kan sikit banyak mesti ada drugs. Walaupun ianya direka selamat untuk ibu hamil tetapi tetap ada kesan sampingan jangka panjang..

》Dan rasanya tak sanggup pulak nak ambik ubat hari-hari sebab nak hilangkan pedih ulu hati tu..risau jugak pada kesihatan bayi dalam perut. Risau kandungan drugs berlebihan dalam badan pula.
》Selain tu vitamin yang semulajadi senang diserap dan dihadam oleh badan.. dan tentunya tak ada kesan sampingan lain sama ada jangka pendek atau pun panjang. Hal ini kerana tiada bahan kimia berbahaya di dalamnya.

》 Vitamin semulajadi dihasilkan dari ekstrak tumbuh-tumbuhan yang sebenar. Bukannya campuran kimia seperti vitamin sintentik. Contoh vitamin sintetik yang klinik bagi semasa hamil adalah Obimin.

》Vitamin semulajadi dari Syarikat Shaklee terbukti selamat dan berkesan kerana telah diuji kepada manusia selama lebih 20 tahun. Ternyata golongan yang ambik vitamin semulajadi shaklee lebih sihat berbanding golongan yang makan vitamin lain atau tak makan apa-apa vitamin.

“BUKTI VITAMIN SHAKLEE SELAMAT DAN BERKESAN”



Ni bukan omong-omong kosong ye. Boleh baca lebih lanjut jurnal yang dihasilkan oleh Professor ni. Kalau tak caya boleh contact direct je. Dan paling penting professor ni memang tak ada kaitan dengan syarikat shaklee. Sebelum buat kajian terhadap vitamin shaklee ni, owner shaklee dah setuju nak publish jugak result profesor ni tak kira BAIK ATAU BURUK.

Kira Shaklee ambik risiko yang besar la ni.. andai kata vitamin shaklee tak berkesan dan seluruh dunia tahu result ni, pastinya prestasi syarikat akan terjejas. Tapi disebabkan keyakinan yang tinggi dari Roger barnett(CEO Shaklee) terhadap supplemen syarikatnya, beliau sahut cabaran Profesor tu untuk menguji keberkesanan supplemen shaklee.

 Jom baca hasilnya di gambar di bawah ni.

Kenapa fina beriya-riya yakinkan yang shaklee ni vitamin semulajadi? Sebabnya fina jugak seorang ibu. Naluri seorang ibu memang inginkan hanya yang terbaik untuk bayi di dalam kandungan. Jadi perlukan bukti-bukti saintifik untuk yakin ianya betul-betul selamat sebelum makan apa-apa kan. As simple as that..(^_^)

APAKAH  VITAMIN SEMULAJADI UNTUK HILANGKAN PEDIH ULU HATI KETIKA MENGANDUNG?


Melalui pengalaman fina sendiri( SILA KLIK LINK NI UNTUK BACA PENGALAMAN FINA SENDIRI) dan kawan-kawan yang pernah alami pedih ulu hati, ESP Shaklee sangat membantu untuk kurangkan masalah pedih ulu hati sepanjang hamil. Tapi mesti ambik setiap hari ye.. Jangan ingat ianya ubat ‘magic’ yang boleh hilangkan bila sekali makan. Kerana ianya vitamin semulajadi, so akan bertindak secara alami..
~Energizing Soy Protein(ESP) mengandungi protein dan dihasilkan daripada soya yang Non-Gmo..dimana soyanya tidak diubah genetik asal kerana diproses pada suhu yang sangat rendah.

BAGAIMANA ESP SHAKLEE MEMBANTU HILANGKAN MASALAH PEDIH ULU HATI?


~ESP ini bersifat alkali, jadi ianya akan membantu meneutralkan asid hidroklorik berlebihan di perut. Bila tiada asid berlebihan, tiadalah flux asid tertolak ke esophagus yang sebabkan pedih ulu hati tu..
~Bila pedih ulu hati selalu terjadi, maka akan luka dan sensitif lah sel-sel disepanjang perut ke esophagus. Hal ini akan buat pedih ulu hati semakin teruk bila asid perut refluks ke atas. Namun keadaan ini dapat dibantu dengan meminum ESP.

~Antara fungsi terbesar ESP adalah membantu pembentukan sel-sel badan yang baru. Apabila pesakit gastrik mengambil ESP setiap hari, sel-sel di perut atau esophagus yang telah luka atau mati akan tumbuh semula. Hal ini akan mengurangkan rasa sakit apabila terkena asid perut. 

~Bila asid berlebihan semakin seimbang setelah dineutralkan oleh sifat alkali ESP tadi, dan juga dalam masa yang sama sel-sel di perut telah tumbuh semula dengan baik tanpa ada luka, masalah pedih ulu hati akan berkurangan secara semulajadi.

~ ESP juga membantu melancarkan sistem penghadaman di perut. Apabila makanan tercerna dengan baik, akan kuranglah asid reflux ke esophagus kerana tiada lagi asid berlebihan..asid yang dihasilkan seimbang kerana percernaan yang efisyen.

Alhamdulillah..sepanjang minum ESP sepanjang hamil memang berkurang sangat masalah pedih ulu hati fina. Bagi yang nak mencuba ESP Shaklee atau nak tau lebih lanjut tentamg ESP ni boleh la hubungi fina di :

➡ 013-2787508

➡ 013-2787508

➡ 013-2787508



Fina sedia membantu in shaa Allah..(^_^)v

Vitamin Untuk Demam Bagi Anak-Anak Kecil

Sedar atau tak sebenarnya cuaca dan udara disekeliling kita ni sebenarnya mengandungi berbagai patogen( virus,bakteria,parasite) yang mengancam kesihatan kita setiap minit dan saat..
Dan udara itulah yang kita sedut setiap hari.. Tetapi Allah Maha Besar dan Maha Pengasih telah kurniakan manusia dengan sistem imun badan untuk memakan segala patogen di udara tu agar kita terus sihat..
SubhanaAllah indah sungguh ciptaan Allah s.w.t.. Tetapi sungguhpun begitu Allah suruh kita berusaha menjaga kesihatan melalui pemakanan, gaya hidup, dan environment yang sihat..
Sudah menjadi Sunnatullah, sesiapa menjaga kesihatan, imunitinya akan lebih tinggi dan badannya akan lebih sihat berbanding yang golongan kurang menjaganya..
Dulu masa bujang-bujang tak kisah sangat pasal imun-imun ni..demam aje makan ubat..sihat je makan makanan segera. Hahaha.. Xde langsung nak pikir pasal imun ke apa..
Tapi sejak ada anak2 kecil kurniakan Allah s.w.t ni rasa penting sangat untuk buat sesuatu agar imuniti diorang sentiasa tinggi. Tak sanggup nak tengok diorang ni demam pun. Apatah lagi yang lebih dari itu..😣 (pengalaman azra sawan masa demam tu cukup tragis dan buat fina serik nak laluinya lagi😭)

Syukur Alhamdulillah Allah temukan fina dengan NUTRIFERON shaklee yang sgt berkesan meningkatkan imuniti anak2,suami dan fina sendiri.. 
Bila nampak diorang mcm nak demam/selsema/batuk fina akan terus bagi nutriferon ni..part paling best selain keberkesanannya, anak2 fina suka sangat makan nutriferon ni.. Tak payah pakse2 macam ubat klinik..
Alhamdulillah memang diorang akan kembali sihat dan tak berlarutan. Dan surprisingly imun diorang makin kuat walaupun dah xkasi nutriferon ni..
Fina memang jadikan nutriferon stok bila sakit je..bila sihat memang tak kasi.. Kalau dulu sekotak cepat je habis..sekarang nak habiskan sekotak lama sangat..Petanda imun diorang semakin kuat😉
Jadi ibu ayah yang ada anak mudah sakit tu fina syorkan sangat untuk cuba nutriferon shaklee ni.. Cepat2 grab sementara ada promosi BELI 2 LESS 5% ni..tinnggal 8 hari je lagi!!!

ESP Shaklee, Ubat Gastrik Paling Mujarab Hilangkan Sengsara di Perut.

Assalamualaikum w.b.t..

Makcik fina duduk di gombak selangor.. umur dalam 30-an dan mempunyai 3 orang cahaya mata.. kami selalu ber ‘whatsapp’ bertanya khabar dalam group.. bila je tanya sihat ke tak jawapannya selalu ada ‘kurang sihat’ kerana GASTRIK selalu menyerang.

Makcik kene jaga makan selalu. Tak boleh makan lambat sikit atau salah makan. Azabnya bila gastrik tu menyerang sampai makcik jarang nak keluar berjalan jauh-jauh. Risau lambat makan atau tersalah makan. Again nikmat makan tu semakin berkurang kerana gastrik..

Kesian sgt tengok keadaan makcik, jadi fina pun suggest makcik untuk cuba ESP Shaklee memandangkan ramai yang bagi feedback positif. Antara feedbacknya adalah seperti di bawah :

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 5

Testimoni 6

Dan banyak lagi feedback kwn2 yg xsempat fina nak tepek kat sini..

 Bagaimana ESP Shaklee Menjadi Ubat Gastrik Paling Mujarab?

  • ESP bersumber soya non-GMO mempunyai sifat ‘alkali’ untuk meneutralkn asid hidroklorik berlebihan  dalam perut.  – Ini akan membantu mengurangkan kesan asid terhadap perut(asid berlebihan menyebabkan sel perut luka dan rosak)
  • ESP juga merupakan sumber protein terbaik untuk membantu pembentukan baru sel-sel perut yang luka atau mati akibat terkena rembesan asid gastrik. Apabila luka semakin kurang, pedih perut atau angin-angin juga akan berkurang.
  • ESP mengandungi sumber protein lengkap yang diperlukan oleh badan dan sangat membantu dalam masalah berkaitan perut. Protein yang baik membantu penghasilan hormon dengan baik untuk percernaan yang lebih efisyen.

Alhamdulillah sekarang makcik dah tak pernah diserang sakit gastrik lagi setelah mengambil 1 tong ESP shaklee. Dan sekarang makcik masih mengambil ESP untuk pastikan perutnya betul2 bebas dari masalah gastrik.. Cukuplah diserang gastrik sebelum ni sampai tak boleh nak buat kerja katanya.

Belanja sikit gambar makcik fina yang dah bebas gastrik sekarang😊

Syukur dan seronok sangat bila dengar feedback makcik.. alangkah bahagianya dia bila dah semakin sihat sekarang ni..tak perlu risau nak berjalan ke mana-mana. Malah dah boleh makan apa yang tak boleh dimakan sebelum ni. Nikmat sihat Allah sudah kembalikan semula berkat doa dan usaha yang berterusan..

Jadi bagi pesakit gastrik jangan tunggu lagi. Jangan pandang remeh jika ia menyerang sekali sekala. Kerana itu adalah petanda awal untuk dia menjadi lebih kronik seperti apa yang makcik fina alami sebelum ini. 
Mari bertindak sebelum terlambat.Fina sedia membantu dengan tips dan cara makan yang betul sepanjang pengambilan ESP seperti yang telah fina ajarkan pada makcik fina. Untuk info lanjut dan pembelian ESP Shaklee hubungi fina di sini..

》CALL/MSJ/WHATSAPP FINA : 013-2787508

》CALL/MSJ/WHATSAPP FINA : 013-2787508

》CALL/MSJ/WHATSAPP FINA : 013-2787508

6 Tips Penting Pesakit Gastrik Mesti Tahu

Fina juga ada menyediakan khidmat COD di area Telok Panglima Garang, Selangor. Jadi orang-orang telok dan sijangkang jangan malu-malu pm fina k..sekian saja dari fina, Assalamualaikum w.b.t..