Monthly Archives: May 2017

Kenapa Susu Kurma Shaklee Terbaik? 

Assalamualaikum w.b.t.  Salam 4 Ramadhan yang penuh Rahmat dan Kasih Sayang Allah s.w.t…

Kenapa Susu Kurma Shaklee Terbaik? 🥛

(1) Diperbuat daripada soya non-GMO. Soya2 di pasaran sekarang ni kebanyakannya GMO. Ehh yeke ESP non-GMO? Takde tulis pun kat tong dia? Ini kerana utk mematuhi syarat2 KKM – tak boleh tulis ‘non-GMO’ di label. So kalau korang jumpa mana2 produk yg ada tulis ‘non-GMO’ tu paham2 lah ye… syarat KKM kata JANGAN LETAK.

(2) Protin tumbuhan tidak meninggalkan sisa seperti protin haiwan. Sisa protin akan ditapis oleh buah pinggang. Oleh sebab itu pengidap CKD tidak digalakkan (atau dilarang terus?not sure bout this) mengambil protin haiwan kerana kegagalan buah pinggang menapis sisa protin menyebabkan ia dilepaskan ke dalam darah.
(3) Orang yg mengalami lactose intolerant tidak boleh mengambil susu berasaskan haiwan yg mengandungi laktosa. Susu soya sesuai buat mereka.
(4) Rendah GI.
(5) Bebas kolesterol dan lemak tepu.
(6) Kaya dengan kalsium dan protin dgn 9 asid amino perlu.
(7) Dihasilkan dan diaudit di bawah IPP (identity persevation program). Further reading here —> https://www.ams.usda.gov/services/auditing/identity-preservation
So, tunggu apa lagi. PW saya segera di –> www.wasap.my/60132787508

Part 1 : Dapat Customer Menghidap Masalah Kulit Misteri Hampir 10 Tahun

Hari ni fina nak berkongsi kisah seorang customer fina yang menghadapi masalah kulit yang misteri.. Setelah 10 tahun mencuba berbagai-bagai cara dan kaedah akhirnya beliau tergerak hati untuk mencuba shaklee.. 

Fina ingat lagi katanya .. ini adalah yang terakhir dia nak ikhtiar.. andai tak berkesan, that’s it! Berdebar jugak fina masa tu.. tapi fina yakin beliau boleh mendapat kesan yang positif jika betul cara pengambilan dan dicadangkan dengan produk yang tepat dengan masalahnya itu.

Sejak 10 tahun yang lalu, sebahagian dari kulitnya menjadi kering dan berubah warna menjadi gelap. Semakin lama semakin merebak ke tempat lain. Dan kulitnya tak berubah kembali kepada keadaan asal. 

Setelah beliau menghubungi fina dan menceritakan masalah kulitnya tu, fina pun terus berbincang dengan rakan-rakan fina yang juga pengedar shaklee untuk menentukan produk apa yang terbaik untuk masalah misterinya tu.

Dan akhirnya fina yakin untuk mengesyorkan Vivix, Vitalea, Bcomplex, Vitamin C, Vitamin E, GLA, Omega , ESP, Alfalfa dan Carotomax. Kebanyakkan vitamin ini berfungsi untuk membantu sel-sel kulit untuk lebih sihat dari dalam.

Bagaimanakah keadaannya setelah mengambil kesemua vitamin shaklee yang fina cadangkan tu? Kita sambung lagi nanti beberapa feedbacknya dalam Part 2 okay.. Nantikan😉..

Bezanya Keadaan Luka Bila Berpantang Bersama Shaklee

Mase fina bersalin anak yang pertama, luka ceasor lambat sembuh. Lepas sebulan, luka bernanah semula dan terkena jangkitan kuman sampai fina demam..
Nak kata masa tu tak cuci elok-elok, memang hari-hari cuci dan keringkan. Makan pun memang pantang sangat..hari-hari makan sawi masak air dan ikan kering je..
Bila kenal shaklee, banyak la yang fina belajar tentang kaitan nutrisi dengan badan. Rupanya luka fina lambat baik masa pantang tu sebab fina tak cukup nutrisi..
Sudah la mengandung banyak nutrisi ibu dah beri pada anak dalam kandungan, bila bersalin sambung lagi beri nutrisi kepada anak melalui menyusu pula..
Jadi kalau ibu tak makan makanan yang berkhasiat selepas semua fasa tu,macam mana badan ibu nak recover cepat. Silap-silap penyakit lain pulak yang datang.
Fakta ni terbukti bila fina berpantang anak kedua bersama-sama set bersalin shaklee. Start dari hari pertama pantang fina dah ambik dah secara konsisten..

Hasilnya tak sampai sebulan luka fina dah kering sepenuhnya dan tiada langsung jangkitan kuman..syukur Alhamdulillah..🤗
Dan bukan tu je, waktu berpantang tu rasa bertenaga sangat dan kurang stress. Badan rasa cepat recover compare dgn masa pantang dulu tanpa set berpantang shaklee..

Sejak tu fina jadi pengguna shaklee yang setia kerana badan rasa semakin sihat dan cergas dalam melakukan aktiviti harian sebagai seorang isteri, ibu dan pekerja..😊

Nak cuba Set Bersalin Shaklee jugak? Jangan malu-malu nak pm fina ye.. Kita kongsi cerita dan fina akan guide ibu-ibu dengan konsultansi yanh terbaik..💪

Kecantikan Sebenar Bersama Set Cantik Shaklee

Kecantikan sebenar lahir dari dalam. Apabila tubuh badan kite cukup nutrisi, kulit akan menjadi lebih sihat dan kuat..💪

Sihat luar dan dalam menjadikan kite lebih yakin dan automatik cantik secara semulajadi akan terserlah..😍
Dan paling penting pilih produk yg semulajadi yang tiada kesan jangka masa panjang.. Lebih bagus jika ada landmark study macam produk shaklee😊..

Free Health Check|Masuk Toilet Pun Kene Bayar Dik Oi..

Alhamdulillah..hari ni berlangsungnya free check up di Home Office Shaklee. Home Office shaklee terletak berhadapan Sunway Medical Centre, Selangor. 

The best Part is Sunway Medical Centre ni dah jadi ‘Health Partner’ Shaklee.. So apa-apa event kesihatan yang shaklee buat sometimes akan ada doktor-doktor dari Sunway Medical Centre memberi ceramah.

Bagi fina ianya satu gandingan yang sangat mantap dalam meyakinkan pengguna-pengguna produk shaklee. Jika hospital tak akui vitamin shaklee ni bagus, masakan diorang nak bekerjasama kan?

Okeh..so hari ni akan ada 3 jenis check up yang sesiapa pun yang hadir boleh buat secara PERCUMA sahaja..masuk tandas pun kene bayar dik oi..hihi..

>Antaranya check up SKIN ANALYSIS yang berharga rm80 jika diluar..

> Check up TULANG/BONE yang berharga Rm80 jika diluar..

> Check up istimewa untuk kaum Hawa iaitu BREAST CHECK oleh Breast Cancer Welfare Association Malaysia.

Wah wah wah..dah beratus ringgit jimat.. Suami, anak, mak, saudara, kawan-kawan pun boleh buat free je..Best ke tak best.. best kan.. fina pun pergi dengan family dan jugak kawan-kawan.. andai korang nak join untuk next program jangan malu-malu untuk terus call atau mesej fina k..

 Semoga kita semua peka dengan kesihatan diri dan keluarga.. Bila ada peluang emas macam ni memang rugi kalau kita tak rebut.. So next bila ada event yang best macam ni fina akan post awal supaya korang pun boleh join berkaki- kaki..😉..

Krim Ajaib Hadiah Istimewa Hari Guru 

Lepas balik kerja semalam sempat ibu berkejar ke GM klang cari bahan2.. Bad planning..last minute baru nak wat..hahaha…🤣

 Tapi syukur Allah permudahkan.. dapat jugak azra bagi hadiah kat guru2 di ASTAS.. Trima kasih teacher Su, teacher Fatin, Teacher ika, Teacher Wawa dan Teacher ina kerana penuh sabar dan tekun mendidik Nur Azra..🤗

Disebabkan ibu ni #shakleeLover jadinya memang hadiah shaklee la ibu kasi ye..iaitu krim Herbal Blend yang menjadi idaman qalbu ramai org.. sampai stok licin ari tu.. bila restock cepat-cepat ibu sambar untuk cikgu-cikgu..😙

~Apa Manfaat Krim Herbal blend ni? Ni adalah dari pengalaman fina sendiri ye..~
❤Meredakan gatal-gatal kulit dan membantu masalah ruam atau gigitan nyamuk.
❤Menutup luka dengan cepat dan kurang meninggalkan parut.
❤Menyurutkan bengkak. Pernah skali amna terkepit jari, terus sapu krim ni.. Alhamdulillah surut bengkaknya.
❤Melembapkan kulit yang kering dan melembutkan kulit yang kasar. Boleh sapu pada tumit yang merekah setiap malam sebelum tidur..
❤Mengecutkn jerawat. Sapu pada jerawat, inshaa allah cepat kecut. (fina biase buat..😊)
❤Bila terkena air atau minyak panas.. cepat-cepat sapu kat bahagian yang terkena tu.. nanti kulit tak menggelembung dan tiada kesan parut. (tak yah la sapu kicap dah ye😂)
❤Menurunkan suhu badan. Bila anak demam, sapukan krim ni kat pelipat-pelipat dan dahi anak. Suhu akan cepat turun.. (banyak kali dah buat, proven memang menjadi👍)
❤Meredakan eczema. Kurangkan kegatalan dan membantu kulit yang rosak akibat eczema tu.
❤Paling best krim ni FREE PARABEN , shaklee reka ianya sesuai digunakan untuk semua golongan bermula dari bayi lagi..
Semoga teacher2 azra happy dpt krim serba serbi boleh ni😉..bleh la simpan kat sekolah satu incase ade murid2 yg cedera bleh trus capai krim tu kan..😊🙄

Andai ada pembaca yang nak order krim dalam bentuk hadiah yang comel ni, boleh wasap atau call fina terus di no telefon seperti di bawah..