Category Archives: Set Menaikkan HB darah

Tangkap Cintun Dengan Vitamin yang Menaikkan HB Darah

Assalamulaikum w.b.t..

menaikkan HB darah

Dahulu waktu pregnant anak pertama masalah HB turun naik memang perkara biasa. Jadi kena marah dengan nurse pun perkara biasa la. Hehe.. Gelak-gelak juga tetapi sedarkah ibu-ibu semua HB yang rendah boleh menyebabkan keguguran dan sehingga tahap anak boleh menjadi cacat. Baca di sini untuk ‘Kesan Buruk HB Rendah Pada Ibu Hamil.’

Kini fina hamil 6 bulan anak yang kedua, bacaan HB tak pernah lagi berdakwat merah, <_11. Alhamdulillah Allah izinkan fina mengenali vitamin semulajadi Shaklee yang lebih mudah diserap badan kerana sifatnya yang larut air dengan cepat. Tak percaya? Tengok gambar di bawah.

menaikkan HB darah

Rasanya ibu-ibu semua tahu bacaan HB di pengaruhi oleh pengambilan zat besi. Namun, cara pengambilan yang salah telah memusnahkan zat-zat besi dan akhirnya HB tetap tak naik walaupun dah cuba berbagai sumber. Boleh rujuk di sini untuk ‘Tips Penyerapan zat besi yang Berkesan.’

Apakah Vitamin Semulajadi yang Superb Menaikkan HB Darah Tu ?

1) Vitalea Shaklee

menaikkan HB darah

– Multivitamin yang lengkap untuk keperluan ibu hamil.

– Kandungan zat besi yang tinggi untuk membina sel-sel darah merah.

– Meningkatkan Hemoglobin darah dan seterusnya menaikkan HB dengan berkesan.

– Vitamin semulajadi bukan sintetik. Pembuatan vitamin dari bahan-bahan semulajadi.

– Amat mudah diserap oleh badan kerana sifat semulajadinya.

– Juga membantu pertumbuhan bayi di dalam kandungan.

– Membantu penukaran gula kepada tenaga. Ibu akan sentiasa bertenaga dan tidak mudah penat dan lesu.

– Menyerikan wajah ibu yang kusam.

– Mengandungi kromium yang membantu penyerapan gula oleh badan. Sangat bagus untuk ibu hamil yang mempunyai diabetes.

Boost Penyerapan Zat Besi dengan Vitamin C Shaklee!

menaikkan HB darah

Untuk kesan yang terbaik fina mengambil Vitalea Shaklee bersama Vitamin C Shaklee Sustained Released. Antara keistimewaannya adalah :

– Membantu penyerapan zat besi dengan lebih efisyen ke dalam badan.

– Meningkatkan antibodi badan terhadap penyakit.

– Diperlukan untuk metabolisma asid folik dan vitamin lain.

– Menjaga kesihatan kapilari darah.

– Membantu dalam penyembuhan luka.

– Mencerahkan kulit dan diperlukan dalam pembinaan kolagen.

– Mengekalkan tekanan darah dan menurunkan paras kolestrol.

– Mengurangkan keradangan yang disebabkan alergi, ekzema dan resdung.

Alhamdulillah..fina dah share semua usaha fina dalam menaikkan HB darah dan ianya ternyata berbaloi-baloi. Kedua-dua vitamin yang fina sebut tadi ada dalam Set Hamil Shaklee. Boleh rujuk di SINI.

menaikkan HB darah

Apa pun yang kata lakukan adalah ikhtiar kita sebagai hambaNya. Hanya dengan izinNya kita akan berjaya. Jadi buat apa pun jangan lupa Bertanya Allah Dahulu ye..

Nak tahu lebih lanjut atau ada sebarang pertanyaan jangan malu-malu hubungi fina ye..(^_^)

Nor Shafina Mohd Din,
013-2787508,
ibuazra2012@gmail.com