Category Archives: Shaklee

Pengedar Shaklee Miri Sarawak | Cik Ain 013-2645568

Assalamualaikum w.b.t..

Hai..apa khabar semua.. hari ni fina nak memperkenalkan korang pada downline fina yang kini telah menjadi pengedar shaklee miri, Sarawak. Beliau yang fina maksudkan adalah Cik Ain dari Miri..


Cik Ain ni jatuh cinta dengan vitamin shaklee sejak beliau mempunyai masalah slip disc. Sekarang kesakitan masalah tersebut banyak berkurang dengan pengambilan vitamin shaklee yang konsisten. Alhamdulillah..

Disebabkan itu cik Ain nak sebarkan kebaikan vitamin shaklee ni pada orang ramai agar lebih ramai yang semakin sihat dan terhindar dari mendapat penyakit-penyakit kronik yang sangat mudah untuk singgah ke badan kita di zaman yang penuh mencabar ni..

Lepas ni bukan sahaja orang-orang miri sarawak yang boleh dapatkan vitamin shaklee dari cik ain ni, orang-orang brunei pun boleh turun ke miri untuk membeli vitamin shaklee.. Lebih mudah..hanya contact saja cik ain di no 013-2645568 seperti di dalam gambar.

Id Shaklee Cik Ain adalah 1185917, dan fina jamin Cik Ain adalah pengedar shaklee yang sah dan benar-benar wujud. Cik Ain menyediakan khidmat COD dan jugak pos. Untuk lebih yakin lagi sila tonton video comel dari cik Ain kita ni.. 😊
Dan paling best jika anda menjadi customer cik Ain, beliau akan guide anda untuk makan vitamin shaklee dengan betul dengan tips pengambilan vitamin yang sewajarnya.. Ini kerana cik Ain sudah banyak mengikuti kelas-kelas nutrisi di bawak group fina.

Jadi jangan tunggu lagi..orang-orang miri dan brunei sila dapatkan vitamin shaklee daripada cik Ain kita sama ada secara COD atau pun pos. Boleh jugak dapatkan consultation cik Ain jika anda tidak tahu vitamin apa yang perlu anda ambil.. Hanya perlu tekan pada nombor telefon cik Ain di bawah ni untuk terus Whatsapp cik Ain..

013-2645568

013-2645568

013-2645568

Sekian saja dari fina.. moga artikel ni bermanfaat untuk mereka yang sedang mencari pengedar shaklee miri..assalamualaikum w.b.t..

Fina,

013-2787508,

Founder The Blossoms Network

Kulit Lebam dan Gelap Tanda Sel Anda Mengalami Necrosis

Tanda paling mudah untuk kita nampak kesan-kesan berlakunya Necrosis adalah pada kulit pesakit diabetes yang lebam dan hitam. Bila belajar ni baru fina teringat pada arwah abah fina.. dia memang ada diabetes dan kulitnya lebam-lebam. Baru sekarang faham, rupanya itulah Necrosis. Sel-sel badan abah telah mati secara Necrosis rupanya. Al-fatihah pada arwah abah. Semoga allahyarham tenang dan bahagia di Sana..Aamiin..
Sel Badan Mati dengan 2 Cara:
Ianya digelar Apoptosis dan Necrosis.

#Persamaan

-Kedua2nya menyebabkan sel mati.
#Perbezaan

》Apoptosis adalah proses kematian sel secara semulajadi manakala Necrosis pulak proses kematian sel yg tak semulajadi(pra-matang). Berlaku lebih awal dari yang sepatutnya.
》Apoptosis terjadi disebabkan proses semulajadi badan manakala Necrosis terjadi disebabkan faktor luar seperti kecederaan, bahan kimia dan bertoksik, radikal bebas, radiasi dan trauma.
》Kesan Apotosis kepada badan adalah tidak berbahaya manakala kesan Necrosis pada badan adalah berbahaya dan boleh membawa maut.
~ Contoh kesan buruk Necrosis pada badan adalah sakit jantung disebabkan salur darah tersumbat. Bila oksigen tak sampai kepada sel di dalam jantung, sel tersebut mengalami necrosis yg akhirnya menyebabkan inflamasi dan kesukaran untuk bernafas.
~ Contoh lain yg lebih ketara adalah pada kaki pesakit diabetes yang menjadi hitam. Hal ini kerana selnya telah mengalami necrosis.
Macam mana nak elak sel kita dari mati secara Necrosis selain mengawal pemakanan dan gaya hidup kita?
Jawapannya adalah dengan meminum satu sudu Vivix Shaklee setiap hari!!
Vivix shaklee mengandungi 4 jenis extract buah-buahan semulajadi yang menjalankan 4 fungsi utama iaitu :
❤Pembaikan sel

❤Perlindungan sel

❤Tenaga untuk sel

❤Prestasi sel
(wau..patut la makcik2 minum vivix rasa bertenaga je)
Kesemua fungsi ini menjaga sel badan agar mati secara semulajadi(Apoptosis) bukannya secara tidak sihat(Necrosis)..
Fuhh..bila dah study lebih mendalam tentang tubuh badan, rasa bersyukur sgt.. kerana baru skrg lebih sedar yang Allah sedang menjaga bertrillion2 sel badan kita. Jadi marilah kita juga menjaga kurniaan Allah ni sebaik-baiknya..
Jaga makan, jalani gaya hidup yang sihat dan mengambil supplemen setiap hari sebagai pelaburan pada kesihatan yang tak ternilai harganya..😊

Jom gokgok vivix dari sekarang untuk kekal sihat..

Fina,

013-2787508

Founder of The Blossoms Network.

Founder of TBN Leaders.

 

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu Sabah | FARHAH 013-3254076

Assalamualaikum w.b.t..

Dekat Sabah anda tak tahu nak beli vitamin shaklee pada siapa? Macam mana nak tahu yang orang tu benar-benar pengedar shaklee?.. Haa..jangan risau.. fina boleh jamin anda boleh berjual beli dengan telus dengan seseorang yang fina nak ceritakan ni..

Fina nak memperkenalkan downline fina, merupakan pengedar shaklee yang sah di kawasan Kota Kinabalu Sabah..Beliau dan keluarganya adalah pengguna setia vitamin shaklee. Dan sekarang beliau ingin berkongsi kebaikan shaklee dengan semua orang terutamanya di sekitar kawasan Kota Kinabalu Sabah dengan lebih dekat lagi..

Sebelum cerita lebih lanjut, jom kita tonton video yang singkat tapi padat ni tentang beliau yang fina maksudkan tu(^_^)

Dah habis tonton? Haaa..Farhah ni memang ‘wujud’ dan beliau adalah downline fina sendiri tanpa perlu diragui lagi dengan Shaklee ID : 1236587. Dan sekarang sedang aktif menjadi pengedar shaklee di kawasan Kota Kinabalu Sabah. Selain itu,  Farhah juga boleh membuat khidmat pengeposan vitamin shaklee ke seluruh Malaysia! Jadi jangan risau jika anda bukan di Sabah masa nak order tu 😉..

Sesiapa yang mahukan mendapatkan vitamin shaklee sila lah contact Farhah ni sama ada melalui call atau pun mesej. Fina jamin anda akan mendapat khidmat konsultasi terbaik selepas pembelian. 

Call/Mesej/Whatsapp Farhah: 013- 3254076

Call/Mesej/Whatsapp Farhah: 013- 3254076

Call/Mesej/Whatsapp Farhah: 013- 3254076



Kalau tak dapat service yang baik boleh report kat fina ye..hihi..(Serius tau, Fina : 013-2787508)..

Dan yang paling penting produk shaklee  yang Farhah jual disimpan dengan baik pada suhu yang rendah untuk menjaga kualiti produk..kami memang di ajar untuk mementingkan kualiti produk dan mahu keadaannya pada tahap yang paling baik apabila sampai kepada pembeli..

Dan jika tiada stok di rumah, Farhah akan terus membelinya direct dari Branch Kota Kinabalu Sabah yang mana sudah tentunya terbaru dan dijaga dengan baik oleh pihak shaklee.. Jadi apa lagi..cepat contact farhah untuk pengedar shaklee kawasan kota kinabalu Sabah! (^_^)
Sekian dari fina, Founder of The Blossoms Network!

Kenapa Mesti Jaga Imun Badan Anak- anak Selalu?

Sedar atau tak sebenarnya cuaca dan udara disekeliling kita ni sebenarnya mengandungi berbagai patogen( virus,bakteria,parasite) yang mengancam kesihatan kita setiap minit dan saat..
Dan udara itulah yang kita sedut setiap hari.. Tetapi Allah Maha Besar dan Maha Pengasih telah kurniakan manusia dengan sistem imun badan untuk memakan segala patogen di udara tu agar kita terus sihat..
SubhanaAllah indah sungguh ciptaan Allah s.w.t.. Tetapi sungguhpun begitu Allah suruh kita berusaha menjaga kesihatan melalui pemakanan, gaya hidup, dan environment yang sihat..
Sudah menjadi Sunnatullah, sesiapa menjaga kesihatan, imunitinya akan lebih tinggi dan badannya akan lebih sihat berbanding yang golongan kurang menjaganya..
Dulu masa bujang-bujang tak kisah sangat pasal imun-imun ni..demam aje makan ubat..sihat je makan makanan segera. Hahaha.. Xde langsung nak pikir pasal imun ke apa..
Tapi sejak ada anak2 kecil kurniakan Allah s.w.t ni rasa penting sangat untuk buat sesuatu agar imuniti diorang sentiasa tinggi. Tak sanggup nak tengok diorang ni demam pun. Apatah lagi yang lebih dari itu..😣 (pengalaman azra sawan masa demam tu cukup tragis dan buat fina serik nak laluinya lagi😭)
Syukur Alhamdulillah Allah temukan fina dengan NUTRIFERON shaklee yang sgt berkesan meningkatkan imuniti anak2,suami dan fina sendiri.. 😊

Bila nampak diorang mcm nak demam/selsema/batuk fina akan terus bagi nutriferon ni..part paling best selain keberkesanannya, anak-anak fina suka sangat makan nutriferon ni.. Tak payah paksa-paksa macam ubat klinik..😆
Alhamdulillah memang tak lama lepas tu diorang akan kembali sihat dan tak berlarutan. Dan surprisingly imun diorang makin kuat walaupun dah tak kasi nutriferon ni..
Fina memang jadikan nutriferon stok bila sakit je..bila sihat memang tak kasi.. Kalau dulu sekotak cepat je habis..sekarang nak habiskan sekotak lama sangat..Petanda imun diorang dah semakin kuat😉
Jadi ibu ayah yang ada anak mudah sakit tu fina syorkan sangat untuk cuba nutriferon shaklee ni.. Jangan malu-malu nak hubungi fina ye.. Confirm tak rugi untuk melabur dalam kesihatan. Kalau anak sakit kita nak kerja pun susah hati kan..
Whatapp/call/mesej Fina : 013-2787508

Whatapp/call/mesej Fina : 013-2787508

Whatapp/call/mesej Fina : 013-2787508

Krim Herbal Blend Penyelamat Di Kala Kecemasan

Malam tadi masa nak keluar dari rumah( nak gi tengok si comel ikhwan Norhafizhah Bte Hamzah) entah macam mana jari nur Amna tersepit kat pintu..nasib baik ayah sempat tahan pintu tu jugak..kalau tak entah apa la jadi kat jari jemari die yg halus tu..😓
So ibu pun automatic berlari ke peti ais dan capai satu tube krim ni.. waktu tgk jari amna tu berbekas dalam kesan bucu pintu tu..xsanggup nk tgk lama2 sbb tgk je dah ngeri..masa tu risau sangat patah ke retak ke..
Tapi tawakkal mintak kat Allah harap xde yang serius dan terus sapu krim tu kat semua jari2 die yg tergaris dalam tu.. sambil pujuk2 amna yg tgh nangis, sambil2 tu trus sapu krim tu..and keep praying..
 Xlama lepas tu amna berhenti menangis dan berlari ke arah ayahnya( yela..anak ayah💁).. dan terus naik kereta..dalam kereta pun dah tak nangis sampai la ke kedai burger. Dah berhenti tu sempat la belek jari jemari amna tu..
Alhamdulillah sgt..dah takde kesan garis panjang mcm masa mula2 kene tu.. dan paling happy skali kesan lebam pun xde..amna pun boleh pegang mainan mcm biasa.. siap bleh main mainan otomen kat rumah abi Mahadhar Bin Stapah😊
So syukur sgt xde yg serius.. and big thanks kepada krim yang selalu sgt jadi penyelamat anak2 fina dikala emergency.. skrg fina pun tahu krim ni berkesan utk masalah bengkak atau pun lebam..(hikmah kejadian).

Sebelum ni fina guna utk rawat luka anak2..cepat tertutup luka dan darah cpt berhenti. Dan utk apa2 masalah kulit- gigitan nyamuk, ruam, jerawat(siyes cpt kecut dan xde parut), kudis dan yg sengakatan dgnnya..
Dan jugak bila anak2 demam fina akan sapu krim ni kat bahagian pelipat anak2..mmg cpt turun suhunya…sebelum tidur fina suka urut kaki anak2 dgn krim ni..ayat yg biase keluar dari mulut anak adalah.’ selesanya..😍’..hihi..

So jgn tunggu2 lagi dapatkan krim HERBAL BLEND SHAKLEE ni dari fina..cuma RM29 sahaja satu tube.. kalau boleh wajibkan, nak je fina wajibkan semua mak2 ade satu..sangat berguna utk diri dan anak2.. bawak la kemana2, simpan dlm handbag satu..😉
Hubungi fina untuk order atau apa-apa pertanyaan ye..

Wassap/Call/Mesej : 013-2787508

Wassap/Call/Mesej : 013-2787508
Wassap/Call/Mesej : 013-2787508

Vitamin Hilangkan Pedih Ulu Hati Ketika Mengandung

Sebelum bercerita lebih lanjut apakah vitamin untuk bantu hilangkan pedih ulu hati ketika mengandung, suka fina nak cerita sikit macam mana bila mengandung je pedih ulu hati.. pedih ulu hati je mengandung..hihihi..

Haaa.. Ramai yang terpinga-pinga kenapa dia boleh dapat pedih ulu hati ketika hamil sedangkan dia tak pernah ada masalah gastrik pun sebelum ni. kan pedih ulu hati ni berkait rapat dengan gastrik..

Sebenarnya apabila kita hamil, hormon progesterone dalam badan kita meningkat dari biasa. Hal ini menyebabkan otot-otot sfinkter esofagus bawah (LES) menjadi lembut dan mengendur.

pedih ulu hati ketika hamil

Otot sfinkter terletak di antara esophagus dan perut. Apabila otot-otot ini mengendur asid di dalam perut akan mudah untuk naik ke atas dan memberi rasa ‘terbakar’ di tekak kita. Peningkatan progesterone dalam badan juga melambatkan proses percernaan makanan.

Tetapi jangan risau kerana pedih ulu hati tidak membahayakan kandungan. Malah jika ikut tips-tips yang fina berikan dalam LINK ni, kita mampu mengurangkan kesan pedih ulu hati dan membuat kita rasa selesa semula dan tak ‘terbako’ jiwa dan raga lagi.hehe..

KENAPA MESTI VITAMIN, KENAPA BUKAN UBAT 🤔?


》Straight to the point SEBAB VITAMIN TAK ADA DRUGS compare to ubat. Yelah dah namanya ubat kan sikit banyak mesti ada drugs. Walaupun ianya direka selamat untuk ibu hamil tetapi tetap ada kesan sampingan jangka panjang..

》Dan rasanya tak sanggup pulak nak ambik ubat hari-hari sebab nak hilangkan pedih ulu hati tu..risau jugak pada kesihatan bayi dalam perut. Risau kandungan drugs berlebihan dalam badan pula.
》Selain tu vitamin yang semulajadi senang diserap dan dihadam oleh badan.. dan tentunya tak ada kesan sampingan lain sama ada jangka pendek atau pun panjang. Hal ini kerana tiada bahan kimia berbahaya di dalamnya.

》 Vitamin semulajadi dihasilkan dari ekstrak tumbuh-tumbuhan yang sebenar. Bukannya campuran kimia seperti vitamin sintentik. Contoh vitamin sintetik yang klinik bagi semasa hamil adalah Obimin.

》Vitamin semulajadi dari Syarikat Shaklee terbukti selamat dan berkesan kerana telah diuji kepada manusia selama lebih 20 tahun. Ternyata golongan yang ambik vitamin semulajadi shaklee lebih sihat berbanding golongan yang makan vitamin lain atau tak makan apa-apa vitamin.

“BUKTI VITAMIN SHAKLEE SELAMAT DAN BERKESAN”



Ni bukan omong-omong kosong ye. Boleh baca lebih lanjut jurnal yang dihasilkan oleh Professor ni. Kalau tak caya boleh contact direct je. Dan paling penting professor ni memang tak ada kaitan dengan syarikat shaklee. Sebelum buat kajian terhadap vitamin shaklee ni, owner shaklee dah setuju nak publish jugak result profesor ni tak kira BAIK ATAU BURUK.

Kira Shaklee ambik risiko yang besar la ni.. andai kata vitamin shaklee tak berkesan dan seluruh dunia tahu result ni, pastinya prestasi syarikat akan terjejas. Tapi disebabkan keyakinan yang tinggi dari Roger barnett(CEO Shaklee) terhadap supplemen syarikatnya, beliau sahut cabaran Profesor tu untuk menguji keberkesanan supplemen shaklee.

 Jom baca hasilnya di gambar di bawah ni.

Kenapa fina beriya-riya yakinkan yang shaklee ni vitamin semulajadi? Sebabnya fina jugak seorang ibu. Naluri seorang ibu memang inginkan hanya yang terbaik untuk bayi di dalam kandungan. Jadi perlukan bukti-bukti saintifik untuk yakin ianya betul-betul selamat sebelum makan apa-apa kan. As simple as that..(^_^)

APAKAH  VITAMIN SEMULAJADI UNTUK HILANGKAN PEDIH ULU HATI KETIKA MENGANDUNG?


Melalui pengalaman fina sendiri( SILA KLIK LINK NI UNTUK BACA PENGALAMAN FINA SENDIRI) dan kawan-kawan yang pernah alami pedih ulu hati, ESP Shaklee sangat membantu untuk kurangkan masalah pedih ulu hati sepanjang hamil. Tapi mesti ambik setiap hari ye.. Jangan ingat ianya ubat ‘magic’ yang boleh hilangkan bila sekali makan. Kerana ianya vitamin semulajadi, so akan bertindak secara alami..
~Energizing Soy Protein(ESP) mengandungi protein dan dihasilkan daripada soya yang Non-Gmo..dimana soyanya tidak diubah genetik asal kerana diproses pada suhu yang sangat rendah.

BAGAIMANA ESP SHAKLEE MEMBANTU HILANGKAN MASALAH PEDIH ULU HATI?


~ESP ini bersifat alkali, jadi ianya akan membantu meneutralkan asid hidroklorik berlebihan di perut. Bila tiada asid berlebihan, tiadalah flux asid tertolak ke esophagus yang sebabkan pedih ulu hati tu..
~Bila pedih ulu hati selalu terjadi, maka akan luka dan sensitif lah sel-sel disepanjang perut ke esophagus. Hal ini akan buat pedih ulu hati semakin teruk bila asid perut refluks ke atas. Namun keadaan ini dapat dibantu dengan meminum ESP.

~Antara fungsi terbesar ESP adalah membantu pembentukan sel-sel badan yang baru. Apabila pesakit gastrik mengambil ESP setiap hari, sel-sel di perut atau esophagus yang telah luka atau mati akan tumbuh semula. Hal ini akan mengurangkan rasa sakit apabila terkena asid perut. 

~Bila asid berlebihan semakin seimbang setelah dineutralkan oleh sifat alkali ESP tadi, dan juga dalam masa yang sama sel-sel di perut telah tumbuh semula dengan baik tanpa ada luka, masalah pedih ulu hati akan berkurangan secara semulajadi.

~ ESP juga membantu melancarkan sistem penghadaman di perut. Apabila makanan tercerna dengan baik, akan kuranglah asid reflux ke esophagus kerana tiada lagi asid berlebihan..asid yang dihasilkan seimbang kerana percernaan yang efisyen.

Alhamdulillah..sepanjang minum ESP sepanjang hamil memang berkurang sangat masalah pedih ulu hati fina. Bagi yang nak mencuba ESP Shaklee atau nak tau lebih lanjut tentamg ESP ni boleh la hubungi fina di :

➡ 013-2787508

➡ 013-2787508

➡ 013-2787508



Fina sedia membantu in shaa Allah..(^_^)v

Vitamin Untuk Demam Bagi Anak-Anak Kecil

Sedar atau tak sebenarnya cuaca dan udara disekeliling kita ni sebenarnya mengandungi berbagai patogen( virus,bakteria,parasite) yang mengancam kesihatan kita setiap minit dan saat..
Dan udara itulah yang kita sedut setiap hari.. Tetapi Allah Maha Besar dan Maha Pengasih telah kurniakan manusia dengan sistem imun badan untuk memakan segala patogen di udara tu agar kita terus sihat..
SubhanaAllah indah sungguh ciptaan Allah s.w.t.. Tetapi sungguhpun begitu Allah suruh kita berusaha menjaga kesihatan melalui pemakanan, gaya hidup, dan environment yang sihat..
Sudah menjadi Sunnatullah, sesiapa menjaga kesihatan, imunitinya akan lebih tinggi dan badannya akan lebih sihat berbanding yang golongan kurang menjaganya..
Dulu masa bujang-bujang tak kisah sangat pasal imun-imun ni..demam aje makan ubat..sihat je makan makanan segera. Hahaha.. Xde langsung nak pikir pasal imun ke apa..
Tapi sejak ada anak2 kecil kurniakan Allah s.w.t ni rasa penting sangat untuk buat sesuatu agar imuniti diorang sentiasa tinggi. Tak sanggup nak tengok diorang ni demam pun. Apatah lagi yang lebih dari itu..😣 (pengalaman azra sawan masa demam tu cukup tragis dan buat fina serik nak laluinya lagi😭)

Syukur Alhamdulillah Allah temukan fina dengan NUTRIFERON shaklee yang sgt berkesan meningkatkan imuniti anak2,suami dan fina sendiri.. 
Bila nampak diorang mcm nak demam/selsema/batuk fina akan terus bagi nutriferon ni..part paling best selain keberkesanannya, anak2 fina suka sangat makan nutriferon ni.. Tak payah pakse2 macam ubat klinik..
Alhamdulillah memang diorang akan kembali sihat dan tak berlarutan. Dan surprisingly imun diorang makin kuat walaupun dah xkasi nutriferon ni..
Fina memang jadikan nutriferon stok bila sakit je..bila sihat memang tak kasi.. Kalau dulu sekotak cepat je habis..sekarang nak habiskan sekotak lama sangat..Petanda imun diorang semakin kuat😉
Jadi ibu ayah yang ada anak mudah sakit tu fina syorkan sangat untuk cuba nutriferon shaklee ni.. Cepat2 grab sementara ada promosi BELI 2 LESS 5% ni..tinnggal 8 hari je lagi!!!

ESP Shaklee, Ubat Gastrik Paling Mujarab Hilangkan Sengsara di Perut.

Assalamualaikum w.b.t..

Makcik fina duduk di gombak selangor.. umur dalam 30-an dan mempunyai 3 orang cahaya mata.. kami selalu ber ‘whatsapp’ bertanya khabar dalam group.. bila je tanya sihat ke tak jawapannya selalu ada ‘kurang sihat’ kerana GASTRIK selalu menyerang.

Makcik kene jaga makan selalu. Tak boleh makan lambat sikit atau salah makan. Azabnya bila gastrik tu menyerang sampai makcik jarang nak keluar berjalan jauh-jauh. Risau lambat makan atau tersalah makan. Again nikmat makan tu semakin berkurang kerana gastrik..

Kesian sgt tengok keadaan makcik, jadi fina pun suggest makcik untuk cuba ESP Shaklee memandangkan ramai yang bagi feedback positif. Antara feedbacknya adalah seperti di bawah :

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 5

Testimoni 6

Dan banyak lagi feedback kwn2 yg xsempat fina nak tepek kat sini..

 Bagaimana ESP Shaklee Menjadi Ubat Gastrik Paling Mujarab?

  • ESP bersumber soya non-GMO mempunyai sifat ‘alkali’ untuk meneutralkn asid hidroklorik berlebihan  dalam perut.  – Ini akan membantu mengurangkan kesan asid terhadap perut(asid berlebihan menyebabkan sel perut luka dan rosak)
  • ESP juga merupakan sumber protein terbaik untuk membantu pembentukan baru sel-sel perut yang luka atau mati akibat terkena rembesan asid gastrik. Apabila luka semakin kurang, pedih perut atau angin-angin juga akan berkurang.
  • ESP mengandungi sumber protein lengkap yang diperlukan oleh badan dan sangat membantu dalam masalah berkaitan perut. Protein yang baik membantu penghasilan hormon dengan baik untuk percernaan yang lebih efisyen.

Alhamdulillah sekarang makcik dah tak pernah diserang sakit gastrik lagi setelah mengambil 1 tong ESP shaklee. Dan sekarang makcik masih mengambil ESP untuk pastikan perutnya betul2 bebas dari masalah gastrik.. Cukuplah diserang gastrik sebelum ni sampai tak boleh nak buat kerja katanya.

Belanja sikit gambar makcik fina yang dah bebas gastrik sekarang😊

Syukur dan seronok sangat bila dengar feedback makcik.. alangkah bahagianya dia bila dah semakin sihat sekarang ni..tak perlu risau nak berjalan ke mana-mana. Malah dah boleh makan apa yang tak boleh dimakan sebelum ni. Nikmat sihat Allah sudah kembalikan semula berkat doa dan usaha yang berterusan..

Jadi bagi pesakit gastrik jangan tunggu lagi. Jangan pandang remeh jika ia menyerang sekali sekala. Kerana itu adalah petanda awal untuk dia menjadi lebih kronik seperti apa yang makcik fina alami sebelum ini. 
Mari bertindak sebelum terlambat.Fina sedia membantu dengan tips dan cara makan yang betul sepanjang pengambilan ESP seperti yang telah fina ajarkan pada makcik fina. Untuk info lanjut dan pembelian ESP Shaklee hubungi fina di sini..

》CALL/MSJ/WHATSAPP FINA : 013-2787508

》CALL/MSJ/WHATSAPP FINA : 013-2787508

》CALL/MSJ/WHATSAPP FINA : 013-2787508

6 Tips Penting Pesakit Gastrik Mesti Tahu

Fina juga ada menyediakan khidmat COD di area Telok Panglima Garang, Selangor. Jadi orang-orang telok dan sijangkang jangan malu-malu pm fina k..sekian saja dari fina, Assalamualaikum w.b.t..

Betul ke Salah Diet Boleh Gemok? Jom Baca Kisah Makcik Yoyo ni


“Dah Kurus ..Tapi Habis Je Diet Makin Gemok Makcik Yoyo Ni Tau..”


Pernah dengar tak istillah YOYO DIET?
*Sebelum tu mesti tahu 

salah satu fungsi lemak dalam badan adalah untuk melindungi badan daripada toksin atau pun benda asing yang boleh memudaratkan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tak faham dengan gambar ni? Jom fina terangkan dalam bahasa yang lebih mudah supaya senang nak faham..
 Yoyo diet ni terjadi apabila seseorang tu cuba untuk kurus dengan kurangkn makan semata-mata. Apabila kurang makan, lemak juga berkurangan..
Tetapi dalam masa yang sama tahap toksin dalam badan menjadi semakin meningkat kerana badan tidak mendapat nutrisi yang cukup sepanjang diet..

Nutrisi penting untuk badan bekerja lebih efisyen untuk membuang toksin. Akhirnya berlaku pengumpulan toksin dan juga merendahkan metabolisma badan.
Walaupun badan sudah kurus pada waktu tu, kandungan toksin yang tinggi menyebabkan badan secara semulajadi beri signal untuk simpan lemak.
Semakin banyak toksin dalam badan semakin banyak la lemak diperlukan untuk tujuan melindungi badan. Akhirnya kembali lah badan kepada yang asal..
Paling menakutkan badan boleh jadi semakin gemuk! Jadi JAUHI YOYO DIET kerana tidak mementingkan nutrisi yang badan perlukan untuk bekerja secara semulajadi..

Nak KURUS boleh, tapi pilihlah HEALTHY DIET!!
Pastikan nutrisi cukup dan bersenam. Jadi kan rutin harian, pastinya anda KURUS DENGAN SIHAT🤗🤗
Siapa Cakap makan vitamin nanti gemok, bila badan cukup nutrisi takde sebab la nak gemok, ye dak😉

Alhamdulillah sudah 3 tahun lebih fina makan vitamin shaklee, badan maintain fit dan semakin sihat..Syukur Allah temukan fina dengan Shaklee..

Korang pun nak cuba kurus dan sihat dengan shaklee? Jom klik di sini untuk baca mengenai Set Kurus Shaklee😍

Keistimewaan Vita-Lea Shaklee

Vitalea shaklee adalah multuvitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”. Dan terhasil lah perkataan ‘vitamin’ yang disebut kini asalnya dari shaklee.

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair(90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi:

  • 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah.
  • 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA.
  •  Ia diformulasi secara komprehensif dan seimbang.

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi ‘spirulina’. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”.

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center of Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

6 Manfaat Utama Vita-Lea Shaklee

🔷Penambahan Tenaga Segera – Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

🔷Pelengkap Nutrisi- Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran(vegetarian) dan anaemia.

🔷Keupayaan Sistem Produktif- Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

🔷Metabolisma- Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

🔷Elemen Penting Pada Sel Tubuh- Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

🔷Melindungi Organ- Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Cadangan Pengambilan Vita-Lea Shaklee

  • Untuk kesihatan berpanjangan – 1 biji setiap kali, 2 kali sehari.
  • Untuk pembesaran, kekurangan nutrisi atau tenaga – 2 biji setiap kali, 2 kali sehari.
1 2 3