Spa MENARIK di Kota Kinabalu Sabah Tempat Manjakan Diri Yang Berbaloi

Assalamualaikum w.b.t..

Siapa kat sini suka manja-manjakan diri? Best kan bila dapat ‘Me time’ kat spa. Nak-nak lagi apabila kita ni seorang yang ibu yang busy dan selalu berkejaran untuk keluarga, kerja dan bisnes part time. Fina lah tu..hihi..Bila dapat ‘landing’ tu pehhh.. best giler.. Rasa macam isolate sekejap dari dunia sebenar..

image

Ari tu masa kene pergi sabah atas urusan kerja Allah rezkikan untuk fina manjakan diri di SPA.. Awalnya fina nak balik semenanjung terus habis saja kerja. Memang buat kerja cepat-cepat mengenangkan anak-anak kat rumah. Macam tu lah hati seorang ibu. Tak tenang bila berjauhan dengan suami dan anak-anak.

Tapi bila mesej saja suami kata nak balik cepat suami pun reply macam ni.. alahai mamahaminya encik suami kita.. terharu sangat tau..

image

Berfikir 2 3 kali jugak la sebelum buat keputusan nak pergi spa tu. Waktu tu badan pun lemah rasa nak demam je sebab cuaca kat sabah panas sangat. Lagi pun fina kerja dekat airport yang betul-betul tepi laut. Memang angin laut ni lain macam sikit panas dia.

Lepas dah decide nak pergi tu fina pun keluarlah hotel untuk survey spa terdekat dengan hotel fina. Masa tu fina duduk di waterfront hotel. Search google memang banyak spa. Selain tu fina ada jugak tanya-tanya pada orang yang duduk kat sabah tu. Fina tanya receptionist hotel dan jugak budak sabah yang jaga guardian dekat dengan hotel fina tu.

Main sebat je fina ni kan. Tapi memang lagi senang bila tanya orang. Feedback cepat dan kita pun lebih yakin. Fina siap cakap nak spa yang selamat dan bertutup. Nak privacy dari lelaki. Lelaki pun ramai yang suka pergi spa tau.. Alhamdulillah akhirnya fina jumpa spa ni.

Namanya Helen Beauty Spa and Refleksology. Terletak betul2 sebelah guardian berhampiran dengan Waterfront hotel atau pun Kelegan Hotel. Ni adalah alamatnya dan nombor telefon. Boleh waze je kalau tak biasa dengan Sabah lagi kan..

image

Fina tak ambil pun gambar masa buat spa tu. Sebab fina memang tak nak bawak apa-apa barang. Memang melenggang bawak duit dan ic je masa tu. So chances nak kene curi atau tertinggal tu rendah la kan. Hihi.. bila pergi sorang-sorang ni memang macam-macam dalam fikiran. Apa-apa pun selalu minta perlindungan dari Allah s.w.t.. Sesungguhnya Dia lah sebaik-baik pelindung.

Masa tu fina buat spa kaki dan seluruh badan baru RM100 untuk 1 jam setengah. Ada macam-macam pakej. Dari yang murah kepada yang mahal. Tapi still affordable bagi fina. Best sangat dan hilang lenguh-lenguh badan dan rasa relax sangat. Badan pun nak manja-manja jugak sekali sekala kan..(^_^)

SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT MANJAKAN DIRI…

Tulus mulus ikhlas dari hati,
ibu Fina,
013-2787508.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge