Tag Archives: COD shaklee telok panglima garang

5 Tips Kulit Sihat Dan Cantik Macam Puteri

Zaman sekarang ni bukan takat wanita je nak kulit sihat dan cantik macam puteri, lelaki pun ada yang ‘pm’ untuk dapatkan kulit yang cantik macam putera. Hihi..Dan ada sesetengah golongan tu sampai sanggup telan pil atau sapu krim yang tak ada KKM pun a.k.a bancuh sendiri belakang rumah.

Kalau KKM pun dah tak ada, apatah lagi kajian atau journal apa bagai, memang sah-sah la tak ada.. Aishh..So adik-adik jangan la terlalu obses untuk cantik sampai sanggup meletakkan diri sendiri dalam bahaya. Kesihatan tu sangat penting untuk kita meneruskan hidup dengan baik dan lebih bahagia sebenarnya.

Bayangkan muka kulit semua cantik, tapi kita tak boleh bangun atau berjalan sebab sakit kerana kesan dari bahan-bahan terlarang di dalam produk tersebut. Nauzubillah.. minta dijauhkan la ye. Doa tu wajib, tapi dalam masa yang sama kita mesti berusaha jaga kesihatan diri kita sendiri. Jangan nanti dah terhantuk baru nak menyesal..

5 Tips Kulit Sihat dan Cantik – Serlah Kecantikan Yang Sebenar.

Bagi akak cantik itu sangat subjektif dan ianya perlu seimbang secara fizikal dan rohani. Jom akak kongsikan 5 tips kulit sihat dan cantik malah dapat menyerlahkan kecantikan diri kita dari luar dan dalam.

1. Detoks Diri dan Kulit

》Setiap saat kita sebenarnya menyedut toksin di dalam udara pada zaman sekarang ni. Kerana pencemaran udara semakin kritikal terutama sekali di bandar-bandar yang pesat membangun. Badan yang tinggi toksin akan menjadi lemah, lesu dan menyebabkan kulit juga menjadi kusam dan tidak sihat.

》Banyak fungsi badan akan terganggu kerana kandungan toksin yang tinggi di dalam badan kita. Kulit adalah salah satu organ yang akan terjejas disebabkan toksin. Menjadikan kulit kusam dan bermasalah.

》Detoks boleh dilakukan melalui kaedah berikut :

  • Bersenam dan beraktiviti sehingga mengeluarkan peluh.
  • Berpuasa.
  • Makan dan minum mengikut resepi detoks.
  • Jauhi makanan dan minuman berkafein.
  • Jauhi alkohol dan rokok.
  • Tukar segala peralatan mandian (syampu, sabun, ubat gigi )dan pencuci rumah yang mengandungi bahan kimia kepada yang organik dan bebas toksik.

2. Suku-Suku-Separuh Style

》Konsep suku-suku-separuh ni diperkenalkan oleh KKM dalam menyediakan hidangan yang sihat. Kerana sejak akhir-akhir ni kita kurang makan sayur-sayuran tetapi lebih bnyk mengambil karbohidrat serta makanan yang berlemak dan bergoreng.

》Kurang sayur-sayuran menyebabkan kurang vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan dapat diserap. Hal ini menyebabkan organ-organ badan

termasuklah kulit akan terjejas dan tidak sihat. Jadi sangatlah penting menjaga pemakanan harian kita. Cuba amalkan konsep #sukusukuseparuh ni. Pasti akan ada perbezaan yang ketara pada kulit dan kesihatan badan secara menyeluruh nanti.

3. Ubah Rutin Harian

》Untuk kita melakukan dua tips di atas iaitu ‘Detoks’ dan ‘Suku-Suku-Separuh’ ,kita mestilah mengubah rutin harian kita. Kita juga mesti ada perancangan yang betul dan berkesan. Bayangkan jika kita asyik bangun lambat dan terkejar-kejar untuk ke tempat kerja atau pun hal-hal bisnes, pastinya kita akan terus menolak tepi 2 perkara di atas.

》Nampak macam perkara kecil yang kita boleh tangguh-tangguhkan, tetapi sebenarnya jika kita biarkan, lama-kelamaan akan menjadikan kita lesu, mudah sakit dan kulit pula akan mudah untuk kusam dan berkedut. Paling menakutkan kita mungkin sedang membina penyakit kronik di dalam badan tanpa kita sedari.

4. Fikiran Yang Positif

》Fikiran yang positif menghasilkan tenaga dan emosi yang positif. Dan kajian juga mendapati golongan yang negatif lebih cenderung untuk mendapat penyakit dan wajah serta kulit jugak cepat nampak tua. Seram kan..hihi..

》Jadi selalu senyum dan banyakkan mendengar ceramah-ceramah yang boleh menjadikan kita lebih positif. Berkawanlah dengan golongan bercita-cita tinggi dunia dan akhirat. Kerana biasanya golongan yang ‘Dream Big’ ni sangat positif dan tak sempat untuk negatif pun kerana fokusnya jelas dan besar.

5. Jaga Solat,

》Walaupun ianya tips terakhir di dalam entri ni tetapi ianya adalah tips paling penting sebagai umat islam yang kita perlu jaga. Apa pula kaitan solat dengan kulit sihat dan cantik? Haaa.. pastinya ada juga yang tertanya kan.. Tak mengapa,mari kita huraikan bersama-sama.

》Solat adalah satu ibadah pengabdian diri kita kepada Allah s.w.t. Ia menjadikan kita bukan sahaja tenang malah turut memberi impak yang besar kepada kesihatan kita rohani mahupun jasmani. Setiap pergerakan di dalam solat adalah senaman ringan tetapi sangat memberi kesan yang positif kepada sistem tubuh badan kita apabila dilakukan selalu dan diamalkan.

》Lihat sahaja apabila kita sujud, kita meletakkan dahi kita ke tanah pada paras paling bawah. Apabila dibuat kajian, pengaliran darah ke otak menjadi lebih sempurna berbanding manusia yang tidak sujud.

》Selain itu, sebelum solat kita perlu mengambil wudhuk. Wudhuk juga mempunyai hikmah yang besar untuk kesegaran tubuh badan kita. Selain ianya mampu menjadikan badan kita segar dan kembali ceria, ianya turut menjadikan wajah kita berseri-seri dan bercahaya jika di amalkan.

》Tetapi solat bukanlah tips ritual yang kita buat semata-mata kerana kesihatan atau sekadar menjalankan perintah Allah. Solat perlu didirikan dengan penuh sabar dan penghayatan kepada Tuhan kita yang Maha ESa. Anggaplah solat sebagai lambang kehambaan kita dan juga lambang ucapan terima kasih kita kepada Allah di atas segala nikmat yang kita kecapi sekarang.

》Dirikan solat dengan bersungguh-sungguh dan pada awal waktu, nescaya Allah jaga kesihatan diri dan segala urusan dunia kita. Wajah yang tenang adalah wajah yang cantik dan disenangi sesiapa yang melihatnya..

Alhamdulliah..sekian saja 5 tips kulit sihat dan cantik tanpa menjejaskan kesihatan dari fina, malah menjadikan kita lebih fit dan sihat dalam menjalankan aktivit harian kita..

Klik Gambar Untuk Info Lanjut

3 Sekawan Vitamin Untuk Ibu Mengandung Seawal Trimester Pertama

Assalamualaikum w.b.t..

Sejak akhir-akhir ni fina banyak dapat mesej dari pembaca-pembaca blog fina yang meminta nasihat dan tips kerana mereka baru sahaja keguguran. Apa yang fina mampu buat hanyalah memberi semangat dan mencurahkan ilmu yang ada di dada terutama sekali bab pantang selepas keguguran.

Disebabkan itu hari ni fina nak berkongsi beberapa vitamin yang perlu diambil oleh ibu mengandung seawal trimester pertama lagi. Pengambilan nutrisi yang cukup dan seimbang mampu mengurangkan risiko keguguran ketika hamil. Moga-moga dengan izin Allah s.w.t. entri ini dapatlah membantu mommies yang selalu keguguran tu in shaa Allah..

Jom kita tengok apakah vitamin yang fina maksudkan itu..

1. Vitalea (Multivitamin dan Mineral)

  • Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting yang diperlukan oleh badan manusia. Vitamin lengkap ini sangat penting untuk ibu yang sedang hamil untuk menutupi lompong-lompong kekurangan nutrisi mereka.
  • Diet yang seimbang sangat penting untuk membekalkan nutrisi yg cukup, namun di zaman ini terlalu susah untuk mendapatkan nutrisi yang lengkap setiap hari. Mahu atau tidak ianya perlu dilengkapkan melalui multivitamin..
  • Vitalea juga mempunyai kandungan zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah yang penting untuk bayi di dalam kandungan. Kandungan Hemoglobin (HB) yang rendah boleh menjejaskan pembesaran bayi seperti kekurangan berat dan juga berisiko mendapat kelahiran pramatang.

2. B-complex

  • Mempunyai kandungan asid folik yang sangat penting di awal kehamilan. Kekurangan asid folik di awal kehamilan boleh menyebabkan kecacatan tulang belakang bayi.
  • Justeru itu, mana-mana ibu yang merancang untuk hamil dinasihatkan mengambil asid folik sebelum dan setelah disahkan hamil.
  • Bcomplex juga membanu menukarkan gula kepada tenaga dengan lebih efisyen. Hal ini dapat memberi kecergasan kepada ibu yang sedang hamil. Walaupun hamil tetap cergas beraktiviti.
  • Part yang paling best apabila kita mengambil B-complex adalah kurang stress dan mood lebih tenang. Hal ini sangat penting kerana stress boleh menjadi salah satu penyumbang yang besar kepada keguguran dan masalah kesihatan yang lain.

3. Vitamin C Sustained Released

  • Sewaktu mengandung imun ibu mesti ditingkatkan untuk melindungi diri dan bayi dari ancaman kuman dan virus berbahaya. Dan perlu untuk kita tahu ketika hamil, imun ibu akan menjadi rendah dari biasa.
  • Pengambilan vitamin C yg cukup secara berkala akan meningkatkan imun badan ibu untuk memberikan perlindungan terhadap ancaman penyakit yang juga menjadi punca kepada keguguran.
  • Vitamin C juga penting untuk penyerapan zat besi yang sempurna. Apabila zat besi dapat diserap oleh badan dengan baik, HB darah akan meningkat ke paras yang baik.
  • Selain untuk pembinaan kolagen dan kulit yang cantik, vitamin C ni sangat penting untuk pembinaan tulang dan gigi yang sihat. Jika anda mendapati gusi anda selalu berdarah ketika memberus gigi, itu juga tanda anda kekurangan vitamin C.

Vitalea , Bcomplex dan Vitamin C.. inilah 3 sekawan vitamin untuk ibu mengandung yang tak dapat dipisahkan apatah lagi ditinggalkan. Ketiga-tiganya bekerjasama antara satu sama lain untuk memberi perlindungan, tumbesaran dan kesihatan yang baik kepada ibu dan bayi di dalam kandungan.

Jadi ibu-ibu hamil jangan ambil ringan lagi akan kelengkapan nutrisi diri anda serta bayi. Jaga pemakanan anda dan juga amalkan gaya hidup yang sihat. Jauhi stress dan lengkapkan lompong-lompong nutrisi dengan Vitamin 3 sekawan ini..

Untuk mendapatkan 3 vitamin sekawan ini, iaitu Vitalea, Bcomplex dan juga Vitamin C..

Boleh terus call/ Mesej/ Wasap Fina :

》Fina : 013-2787508

》Fina : 013-2787508

》Fina : 013-2787508

Atau pun tekan terus link ni utk direct wasap fina (jika sekarang anda membaca blog fina menggunakan hp) :

■ www.wasap.my/60132787508

■ www.wasap.my/60132787508

■ www.wasap.my/60132787508

~Fina juga menyediakan khidmat COD di sekitar kawasan:

☆ Telok Panglima Garang, Selangor

☆ Shah Alam, Selangor

☆ Bukit tinggi Klang, Selangor

☆ Banting, Selangor

☆ TUDM Sg.Besi, Kuala Lumpur.

Selain dari kawasan di atas, fina menyediakan khidmat pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Barang biasanya akan sampai 2-3 hari bekerja.

SPREAD THE STORIES, SPREAD THE LOVES

Vitamin C Shaklee Redakan Masalah Asthma Puan Ain Yang Teruk 

Assalamualaikum w.b.t..

Hari ni fina nak share satu kisah benar dari kawan fina sendiri iaitu Puan Ain Ibrahim. Beliau pernah menghidap masalah Asthma yang teruk sehingga ubat biasa sudah tidak berkesan untuknya. Teruskan membaca kisahnya di bawah ni..

Ain ingat lagi macam mana Ain struggle kena serangan astma yang teruk.Setiap bulan mesti kena ambik suntikan kat klinik swasta untuk redakan astma..
Kadang-kadang rasa stress jugaklah setiap bulan kena ambik suntikan…setiap suntikan bukan murah tau…lepas tu kena makan ubat untuk redakan batuk serta sesak nafas yang tak henti-henti…dalam dada plak tak payah cakaplah berdehit..kalau makan ubat plak buat Ain rasa mengantuk berpanjangan dan langsung tak boleh lakukan sebarang kerja .Dada tak payah nak cakap lah sentiasa berdebar-debar selepas makan ubat astma..kalau nak tahu macam mana strugglenya ain kena serangan astma tanyalah umi Ain Hamidah Abu Bakar…hati ibu mana tak sedih tengok anaknya macam tu …umikan..
Sehinggalah Ain kenal dengan produk shaklee pada tahun 2015..Ain selalu tengok orang post tentang produk Shaklee kat FB…masa tu lah Ain tergerak hati untuk mencuba…
Dulu ain jugak berpendapat buat apa nak telan supliment segala bagai….makan berkhasiat sudah cukup..Ain amalkan pantang..Ayam dengan daging ain tak makan..kalau Ain makan ayam dengan daging…siaplah..mesti kena serangan astma…nak-nak plak makan seafood..kena cuaca sejuk atau aircond apatah lagi..jawabnya lepas tu kena pegi suntik lah kat klinik…
Ain tak tahu macam mana hati ain terbuka nak cuba amalkan supliment…sehinggalah ain beli vitamin C Shaklee..vitamin C shaklee lah supliment yang pertama Ain ambik sampailah sekarang…
Masa ain ambik vitamin C shaklee tiba-tiba Ain rasa astma Ain semakin teruk sampai termuntah-muntah…

Ain muntah keluar kahak yang banyak sangat…pastu kerongkong tak payah cakap lah rasa gatal sangat…seminggu jugak lah dalam keadaan macam tu..Ain rasa dah tak nak telan vitamin C tu.Ain takutlah ada kesan apa-apa..tapi Ain kuatkan semangat jugak..makanlah jugak vitamin C tu..takut membazir plak…beli mahal-mahal tak nak makan..
Dalam masa 2 bulan Ain ambik vitamin C Shaklee tu baru Ain perasan Astma ain beransur hilang sedikit demi sedikit…mula-mula ain perasan apabila Ain tido dalam aircond..dah tak batuk-batuk macam dulu…dan tak perlu ambik suntikan lagi untuk redakan astma Ain…
Mesti korang tanya kenapa tak guna hinhaler atau nebeu…benda-benda ni tak ada kesan kat ain…tetap semput jugak..
Sekarang syukur sangat..Ain tak payah  struggle  dengan serangan astma Ain….walaupun kadang-kadang terkena serangan astma…tapi tidak seteruk dulu..
Biarlah apa tanggapan korang tentang supliment…sebab Ain dah lalui sendiri kesakitan..cukuplah dah bertahun-tahun ain ambik ubat hospital…tapi keaadaan tetap sama…

Begitulah luahan ikhlas dari ain sendiri.. Hanya tuan punya badan yang faham dan tahu apa yang di alaminya.. Semoga kisah ni menjadi penguat semangat kepada penghidap Asthma di luar sana.. Bahawa ada vitamin semulajadi yang dapat membantu masalah anda seperti yang Puan Ain kita ni telah makan iaitu Vitamin C Shaklee..

Untuk Order Vitamin C Shaklee ni anda boleh terus Call/Mesej/Whatsapp Fina di:

HP : 013-2787508

atau klik link ni www.wasap.my/60132787508

Sebotol Vitamin C mempunyai 180 tablet dan berharga rm103.30. Jika dibahagikan, satu tablet Vitamin C Shaklee bersamaan dengan Rm0.50. Wahh tak delah mahal pun!! Memang cukup berbaloi dengan kualiti dan apa yang Vitamin C Shaklee ni boleh bantu..

Jadi tunggu apa lagi..hubungi fina segera supaya masalah Asthma anda dapat dibantu dengan segera! Setiap penyakit pasti ada ubatnya.. mungkin inilah jalan yang terbaik untuk anda..:)

Kenapa Susu Kurma Shaklee Terbaik? 

Assalamualaikum w.b.t.  Salam 4 Ramadhan yang penuh Rahmat dan Kasih Sayang Allah s.w.t…

Kenapa Susu Kurma Shaklee Terbaik? 🥛

(1) Diperbuat daripada soya non-GMO. Soya2 di pasaran sekarang ni kebanyakannya GMO. Ehh yeke ESP non-GMO? Takde tulis pun kat tong dia? Ini kerana utk mematuhi syarat2 KKM – tak boleh tulis ‘non-GMO’ di label. So kalau korang jumpa mana2 produk yg ada tulis ‘non-GMO’ tu paham2 lah ye… syarat KKM kata JANGAN LETAK.

(2) Protin tumbuhan tidak meninggalkan sisa seperti protin haiwan. Sisa protin akan ditapis oleh buah pinggang. Oleh sebab itu pengidap CKD tidak digalakkan (atau dilarang terus?not sure bout this) mengambil protin haiwan kerana kegagalan buah pinggang menapis sisa protin menyebabkan ia dilepaskan ke dalam darah.
(3) Orang yg mengalami lactose intolerant tidak boleh mengambil susu berasaskan haiwan yg mengandungi laktosa. Susu soya sesuai buat mereka.
(4) Rendah GI.
(5) Bebas kolesterol dan lemak tepu.
(6) Kaya dengan kalsium dan protin dgn 9 asid amino perlu.
(7) Dihasilkan dan diaudit di bawah IPP (identity persevation program). Further reading here —> https://www.ams.usda.gov/services/auditing/identity-preservation
So, tunggu apa lagi. PW saya segera di –> www.wasap.my/60132787508

Part 1 : Dapat Customer Menghidap Masalah Kulit Misteri Hampir 10 Tahun

Hari ni fina nak berkongsi kisah seorang customer fina yang menghadapi masalah kulit yang misteri.. Setelah 10 tahun mencuba berbagai-bagai cara dan kaedah akhirnya beliau tergerak hati untuk mencuba shaklee.. 

Fina ingat lagi katanya .. ini adalah yang terakhir dia nak ikhtiar.. andai tak berkesan, that’s it! Berdebar jugak fina masa tu.. tapi fina yakin beliau boleh mendapat kesan yang positif jika betul cara pengambilan dan dicadangkan dengan produk yang tepat dengan masalahnya itu.

Sejak 10 tahun yang lalu, sebahagian dari kulitnya menjadi kering dan berubah warna menjadi gelap. Semakin lama semakin merebak ke tempat lain. Dan kulitnya tak berubah kembali kepada keadaan asal. 

Setelah beliau menghubungi fina dan menceritakan masalah kulitnya tu, fina pun terus berbincang dengan rakan-rakan fina yang juga pengedar shaklee untuk menentukan produk apa yang terbaik untuk masalah misterinya tu.

Dan akhirnya fina yakin untuk mengesyorkan Vivix, Vitalea, Bcomplex, Vitamin C, Vitamin E, GLA, Omega , ESP, Alfalfa dan Carotomax. Kebanyakkan vitamin ini berfungsi untuk membantu sel-sel kulit untuk lebih sihat dari dalam.

Bagaimanakah keadaannya setelah mengambil kesemua vitamin shaklee yang fina cadangkan tu? Kita sambung lagi nanti beberapa feedbacknya dalam Part 2 okay.. Nantikan😉..

Bezanya Keadaan Luka Bila Berpantang Bersama Shaklee

Mase fina bersalin anak yang pertama, luka ceasor lambat sembuh. Lepas sebulan, luka bernanah semula dan terkena jangkitan kuman sampai fina demam..
Nak kata masa tu tak cuci elok-elok, memang hari-hari cuci dan keringkan. Makan pun memang pantang sangat..hari-hari makan sawi masak air dan ikan kering je..
Bila kenal shaklee, banyak la yang fina belajar tentang kaitan nutrisi dengan badan. Rupanya luka fina lambat baik masa pantang tu sebab fina tak cukup nutrisi..
Sudah la mengandung banyak nutrisi ibu dah beri pada anak dalam kandungan, bila bersalin sambung lagi beri nutrisi kepada anak melalui menyusu pula..
Jadi kalau ibu tak makan makanan yang berkhasiat selepas semua fasa tu,macam mana badan ibu nak recover cepat. Silap-silap penyakit lain pulak yang datang.
Fakta ni terbukti bila fina berpantang anak kedua bersama-sama set bersalin shaklee. Start dari hari pertama pantang fina dah ambik dah secara konsisten..

Hasilnya tak sampai sebulan luka fina dah kering sepenuhnya dan tiada langsung jangkitan kuman..syukur Alhamdulillah..🤗
Dan bukan tu je, waktu berpantang tu rasa bertenaga sangat dan kurang stress. Badan rasa cepat recover compare dgn masa pantang dulu tanpa set berpantang shaklee..

Sejak tu fina jadi pengguna shaklee yang setia kerana badan rasa semakin sihat dan cergas dalam melakukan aktiviti harian sebagai seorang isteri, ibu dan pekerja..😊

Nak cuba Set Bersalin Shaklee jugak? Jangan malu-malu nak pm fina ye.. Kita kongsi cerita dan fina akan guide ibu-ibu dengan konsultansi yanh terbaik..💪

Kecantikan Sebenar Bersama Set Cantik Shaklee

Kecantikan sebenar lahir dari dalam. Apabila tubuh badan kite cukup nutrisi, kulit akan menjadi lebih sihat dan kuat..💪

Sihat luar dan dalam menjadikan kite lebih yakin dan automatik cantik secara semulajadi akan terserlah..😍
Dan paling penting pilih produk yg semulajadi yang tiada kesan jangka masa panjang.. Lebih bagus jika ada landmark study macam produk shaklee😊..

Free Health Check|Masuk Toilet Pun Kene Bayar Dik Oi..

Alhamdulillah..hari ni berlangsungnya free check up di Home Office Shaklee. Home Office shaklee terletak berhadapan Sunway Medical Centre, Selangor. 

The best Part is Sunway Medical Centre ni dah jadi ‘Health Partner’ Shaklee.. So apa-apa event kesihatan yang shaklee buat sometimes akan ada doktor-doktor dari Sunway Medical Centre memberi ceramah.

Bagi fina ianya satu gandingan yang sangat mantap dalam meyakinkan pengguna-pengguna produk shaklee. Jika hospital tak akui vitamin shaklee ni bagus, masakan diorang nak bekerjasama kan?

Okeh..so hari ni akan ada 3 jenis check up yang sesiapa pun yang hadir boleh buat secara PERCUMA sahaja..masuk tandas pun kene bayar dik oi..hihi..

>Antaranya check up SKIN ANALYSIS yang berharga rm80 jika diluar..

> Check up TULANG/BONE yang berharga Rm80 jika diluar..

> Check up istimewa untuk kaum Hawa iaitu BREAST CHECK oleh Breast Cancer Welfare Association Malaysia.

Wah wah wah..dah beratus ringgit jimat.. Suami, anak, mak, saudara, kawan-kawan pun boleh buat free je..Best ke tak best.. best kan.. fina pun pergi dengan family dan jugak kawan-kawan.. andai korang nak join untuk next program jangan malu-malu untuk terus call atau mesej fina k..

 Semoga kita semua peka dengan kesihatan diri dan keluarga.. Bila ada peluang emas macam ni memang rugi kalau kita tak rebut.. So next bila ada event yang best macam ni fina akan post awal supaya korang pun boleh join berkaki- kaki..😉..

Krim Ajaib Hadiah Istimewa Hari Guru 

Lepas balik kerja semalam sempat ibu berkejar ke GM klang cari bahan2.. Bad planning..last minute baru nak wat..hahaha…🤣

 Tapi syukur Allah permudahkan.. dapat jugak azra bagi hadiah kat guru2 di ASTAS.. Trima kasih teacher Su, teacher Fatin, Teacher ika, Teacher Wawa dan Teacher ina kerana penuh sabar dan tekun mendidik Nur Azra..🤗

Disebabkan ibu ni #shakleeLover jadinya memang hadiah shaklee la ibu kasi ye..iaitu krim Herbal Blend yang menjadi idaman qalbu ramai org.. sampai stok licin ari tu.. bila restock cepat-cepat ibu sambar untuk cikgu-cikgu..😙

~Apa Manfaat Krim Herbal blend ni? Ni adalah dari pengalaman fina sendiri ye..~
❤Meredakan gatal-gatal kulit dan membantu masalah ruam atau gigitan nyamuk.
❤Menutup luka dengan cepat dan kurang meninggalkan parut.
❤Menyurutkan bengkak. Pernah skali amna terkepit jari, terus sapu krim ni.. Alhamdulillah surut bengkaknya.
❤Melembapkan kulit yang kering dan melembutkan kulit yang kasar. Boleh sapu pada tumit yang merekah setiap malam sebelum tidur..
❤Mengecutkn jerawat. Sapu pada jerawat, inshaa allah cepat kecut. (fina biase buat..😊)
❤Bila terkena air atau minyak panas.. cepat-cepat sapu kat bahagian yang terkena tu.. nanti kulit tak menggelembung dan tiada kesan parut. (tak yah la sapu kicap dah ye😂)
❤Menurunkan suhu badan. Bila anak demam, sapukan krim ni kat pelipat-pelipat dan dahi anak. Suhu akan cepat turun.. (banyak kali dah buat, proven memang menjadi👍)
❤Meredakan eczema. Kurangkan kegatalan dan membantu kulit yang rosak akibat eczema tu.
❤Paling best krim ni FREE PARABEN , shaklee reka ianya sesuai digunakan untuk semua golongan bermula dari bayi lagi..
Semoga teacher2 azra happy dpt krim serba serbi boleh ni😉..bleh la simpan kat sekolah satu incase ade murid2 yg cedera bleh trus capai krim tu kan..😊🙄

Andai ada pembaca yang nak order krim dalam bentuk hadiah yang comel ni, boleh wasap atau call fina terus di no telefon seperti di bawah..

Tambah Income Anda Bersama Biz Shaklee | Fina 013-2787508

Alhamdulillah setelah mengamalkan vitamin shaklee hampir 4 tahun dan menjalankan biz shaklee hampir 3 tahun, kini fina mempunyai sebuah group yg bakal menjadi empayar very soon in shaa Allah!😊 Nama group fina, The Blossoms Network🌸🌸

Tahun 2017 ni fina ingin mengajak kawan-kawan facebook fina yang ingin mengambil peluang tambah income dengan biz shaklee yang rendah modal, rendah risiko kerugian tetapi TINGGI pendapatan. Dengan syarat TINGGI SEMANGAT DALAM BERUSAHA!😉
Tak ada biz yang goyang-goyang kaki pastu duit masuk. Melainkan tu skim cepat kaya yang confirm tak kekal lama..biasa-biasa rugi besar pulak, untung tarakk😅..
Jadi nak buat apa-apa biz pun pastikan ianya ‘syariah compliance’ atau dalam kata lain menurut syariah islam seperti biz shaklee ni..dalam kata lain lagi ia tak menganiaya sesiapa, penjual mahupun pembeli..
Bagi yang join di bawah group fina, fina menyediakan kelas mentoring eksklusif sama ada secara ONLINE mahupun OFFLINE. Kelas online adalah melalui medium Whatapss atau Telegram. Kelas offline kita akan berjumpa face to face.

 

Dan fina akan berkongsi teknik berkesan menjalankan Biz Shaklee melalui BLOG dan FACEBOOK yang mana kedua-duanya boleh menjana sales yang banyak😍.
Jangan risau jika anda tak pernah menjalankan biz sebelum ni. Masa kecik pun kita belajar step by step untuk berlari. Same to build our biz right now, we will follow step by step sampai la anda boleh berlari sendiri jauhhhh ke hadapan dan BERJAYA!!😊😊❤💪
Jangan segan-segan untuk contact fina. Tekan je no telefon fina kat bawah ni untuk terus whatsapp fina k😉👍..

Fina ~ 0132787508

Atau boleh save no telefon fina dulu. Bila hati dah terbuka dialu-alukan untuk hubungi fina.

Founder of The Blossoms Network.

Founder of TBN Leaders

1 2 3