Tag Archives: Ostematrix Shaklee

Promosi Ogos 2016 Sangat Dinantikan

Assalamualaikum w.b.t..

Mesti ramai kawan-kawan kat luar sama tu tertunggu-tunggu apakah promosi shaklee untuk bulan ogos ni. Vitamin apakah yang kita boleh beli dengan harga yang sangat runtuh tu..okeh tak nak cerita panjang.. inilah dia vitamin yang sedang hangat di promosikan syarikat shaklee sekarang..

Jadi mai pakat ramai-ramai beli vitamin yang tengah promosi iaitu OSTEMATRIX SHAKLEE DAN VITALEA KIDS ni kerana ianya lebih murah dari biasa. Tempoh promosi sampai 31 August 2016. Jadi segeralah PM fina jika berminat. Jangan tunggu-tunggu lagi..
Hubungi fina di,

Hp: 013-2787508

Email : ibuazra2012@gmail.com.

Spread The Story..Spread The Loves..

Keistimewaan Ostematrix Shaklee

Ostematrix shaklee terdiri daripada sumber kalsium dan kandungannya sangat seimbang menjadikan kadar serapannya oleh badan adalah 99%. Dalam kata lain badan kita mudah menyerap semua kalsium yang dibekalkan oleh ostematrix ini.

Formulanya sangat unik kerana dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati yang terdiri daripada :

  • Kalsium
  • Magnesium
  • Fosforus
  • Vitamin D
  • Zinc
  • Kuprum
  • Manganes
  • Boron

Kesemua nutrien diatas perlu diambil bersama-sama agar kadar serapan oleh tubuh paling efektif. Dalam masa yang sama ianya menghalang endapan sesetengah mineral.

Kajian menunjukkan selepas umur 40 tahun, kepadatan tulang mula menurun dengan mendadak. Kajian juga telah membuktikan supplemen kalsium boleh meningkatkan ketumpatan tulang golongan telah berumur secara berkesan.

Apakah Manfaat Utama Ostematrix Shaklee

  1. MENGUATKAN TULANG
  • Kalsium menghalang osteoperosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. 
  • Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan meransang darah untuk memekat.

2. MEMPERBAIKI KEKEJANGAN DAN KEBAS-KEBAS.

  • Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

3. MERINGANKAN STRESS.

  • Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress.
  • Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. MEMPERBAIKI MASALAH HAID.

  • Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

5. PENGALKALIAN TUBUH.

  • Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan untuk mengimbangi PH tubuh.
  • Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua.
  • Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

6. MEMPERBAIKI HIPERAKTIVITI PERUT DAN SAKIT GASTRIK.

FUNGSI VITAMIN DI DALAM OSTEMATRIX SHAKLEE

1.VITAMIN D.

  • Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 apabila ia didapati mampu merawat penyakit rickets.
  • Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal.
  • Golongan yang perlu mengambil vitamin D adalah:

          – Vegetarian yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak.

2. MAGNESIUM.

  • Ia adalah ion positif nombor 2 terpenting di dalam tubuh kita.
  • Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan.
  • Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, membantu pengecutan saraf dan otot dan menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung.
  • Memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan pembentukan batu karang atau batu hempedu. 
  • Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

3. ZINC, BORON, MANGANES, KUPRUM.

  •  Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot.
  • Menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

1 TABLET OSTEMATRIX = 1 GELAS SUSU = 80 BIJI BADAM

BAGAIMANA MEMILIH KALSIUM PREMIUM?

  1. Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium.
  2. Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbun.
  3. Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

    Cadangan Pengambilan Ostematrix Shaklee

    • Untuk pemeliharaan kesihatan > 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali (lepas makan).
    • Untuk masalah haid, kehamilan, stress, kekejangan dan kebas-kebas > 2 kali sehari, 3 tablet setiap kali (lepas makan).
    • Untuk tulang retak, osteoperosis > 3 kali sehari, 4 tablet setiap kali (lepas makan).

    Pengalaman Sendiri | Best sangat ke Ostematrix Shaklee ni??

    Kenapa fina dah jatuh cinta sangat dengan Ostematrix Shaklee ni..

    Sejak kecil fina memang tak suka minum susu. Mak pernah cerita yang fina menyusu badan mak pun sampai 3 bulan je. Lepas tu susu botol. Susu botol pun sekejap je. Yang banyaknya minum air biasa macam milo.

    Lepas dengar cerita mak dan ingat-ingat balik yang fina memang tak suka minum susu dari kanak-kanak lagi barulah fina faham. Patut lah fina alami semua  yang di bawah ni bila meningkat remaja dan dewasa:

    1. Kaki berbunyi-bunyi bila naik tangga dan solat.

    2. Tulang rasa tak kuat untuk angkat benda-benda yang berat.

    3. Badan banyak angin dan lenguh-lenguh.

    Tapi syukur Alhamdulillah.. pada Jun 2013 fina diberi rezki untuk mencuba Ostematrix Shaklee. Ianya merupakan salah satu produk dalam Set Menyusu Shaklee. Tiga bulan penggunaannya fina dapat rasakan beberapa perubahan berikut:

    1. Badan kurang berangin. Dah tak ada lenguh-lenguh badan.

    2. Tulang semakin kuat. Dah boleh angkat anak sulung Nur Azra yang beratnya 15kg. Kalau dulu memang rasa xlarat sangat. Angkat bukan sekejap tau. Dukung macam baby tu lama-lama.

    3. Masa solat dan naik tangga dah hilang bunyi ‘kruk kruk’ tu.. kalau tak malu jugak muda-muda lagi dah macam orang tua dah..
    hihi..

    4. Sejak makan ostematrix selama 3 tahun, seingat fina sekali dua je sakit kepala. Lepas tu memang tak ada kena lagi.

    5. Perut selesa kerana senang membuang dan xsembelit. Bangun pagi akan terus membuang dan rasa lega sangat untuk meneruskan aktiviti harian.

    6. Tak pernah makan Panadol dah. Sejak ada kesedaran tentang bahayanya panadol ni fina memang tak nak ambik. Bila sakit kepala atau demam mesti telan 4 biji ostematrix dan 2 biji bcomplex dan tidur. Bangun je tidur pening kepala mesti hilang..

    Inilah 6 KESAN PALING KETARA yang fina rasa sejak amalkan OSTEMATRIX SHAKLEE. Sebab tu lah jatuh cinta sangat dan jadi vitamin wajib fina. Jadi bagi siapa-siapa yang kurang minum susu dan tak dapat nak minum susu hari-hari secara konsisten top up la keperluan kalsium dengan Ostematrix ni.. memang berbaloi-baloi.

    Fina galakkan golongan wanita terutamanya yang sudah berkahwin dan menjadi ibu untuk ambil ostematrix ni. Kerana kajian menunjukkan setiap kali wanita period, hamil dan menyusu terlalu banyak kalsium hilang dari badan. Kesannya tulang rapuh dan mudah bengkok dan akhirnya bongkok.

    Lebih teruk lagi lama kelamaan badan cepat lenguh-lenguh dan mudah sakit kepala kerana kurang kalsium dalam badan. Kalau boleh kita nak sihat sampai ke tua. Boleh main lari-lari dengan cucu-cucu lagi. So kene jaga dari sekarang sebab kesan-kesan tak jaga kesihatan dari muda ni banyak muncul bila dah masuk era 40-an nanti..

    Sampai sini saja perkongsian fina tentang ostematrix shaklee. Semoga membantu dan memberi manfaat pada kawan-kawan yang membaca. Cerita ini adalah benar dan bukan reka-reka ye. Jom order sebotol dan rasa sendiri. Pasti tak menyesal!!

    Berapa Harga Ostematrix Shaklee ni?

    Sebotol mengandungi 120 tablet berharga RM64.66 sahaja.. postage ke semenanjung rm7 dan sabah sarawak rm10. Eh..murah jerrr..(^_^)

    Macam mana Nak Order?

    STEPS UNTUK BELIAN SECARA POS

    1. Buat pembayaran ke akaun Maybank Fina seperti di bawah.

    image

    2. Mesej/whatsApp/Call fina dan berikan detail seperti berikut:

    – Belian untuk Produk apa beserta kuantiti.
    Cth belian untuk Ostematrix sebanyak 2 botol, ESP 3 botol dan Vitamin C 5 botol.

    – Nama penuh dan alamat utk pos.

    – No telefon.

    3. Fina akan buat belian pada hari yang sama jika step 1 & 2 setel sebelum 4 petang. Jika selepas 4 petang order akan dibuat hari berikutnya.

    4. Selesai sahaja order fina akan berikan tracking number untuk barang tersebut. Penghantaran mengambil masa 2-4 hari bekerja.

    5. Tunggu barang sampai dan dapat sahaja produknya terus mesej fina untuk fina guide cara makan yang betul.

    ■ Fina akan guide sepanjang korang makan vitamin tu okay. Fina nak pastikan korang capai objektif beli vitamin tu supaya tak membazir duit membelinya.

    ■ Jadi izinkan fina guide betul-betul cara korang makan vitamin tu. Fina dah banyak jumpa customer yang mengadu tak dapat guide yang betul. So please follow tips fina nanti. Sebab tu semua dari pakar-pakar nutritionist yang berilmu. Bukan main reka je ikut cita rasa fina sendiri..hihi..

    STEPS UNTUK BELIAN SECARA CASH ON DELIVERY (COD)

    1. Mesej/whatApp/call fina untuk beli produk apa berserta kuantiti.

    Cth : akak, saya nak beli 2 botol vitamin E, 5 botol Vivix dan 8 botol GLA.

    2. Berikan lokasi dan masa untuk COD. Contohnya nak COD dekat Giant Shah Alam pada jam 5 petang esok.

    ● COD area fina meliputi:
    > Shah alam
    > Telok panglima garang
    > Banting
    > Klang

    3. Jumpa di tempat COD yang dah kita persetujui dan jual beli akan berlangsung di depan mata kita. Kelebihan COD bersama Fina! (ade special diskaun kot)

    ■ Fina akan guide sepanjang korang makan vitamin tu okay. Fina nak pastikan korang capai objektif beli vitamin tu supaya tak membazir duit membelinya.

    ■ Jadi izinkan fina guide betul-betul cara korang makan vitamin tu. Fina dah banyak jumpa customer yang mengadu tak dapat guide yang betul. So please follow tips fina nanti. Sebab tu semua dari pakar-pakar nutritionist yang berilmu. Bukan main reka je ikut cita rasa fina sendiri..hihi..

    image