Tag Archives: pengedar shaklee banting

Hadiah Istimewa Sempena Birthday Suami | Success Story

Assalamualaikum w.b.t..

Fina ni asal dari anak felda.. Suami pun anak felda jugak.. so sekufu la kan..hihi..  jadinya memang mak ayah orang susah.. membanting tulang 4 kerat demi membesarkan anak-anak.. Kalau dapat keluar makan di luar tu dah seronok sangat. Tak kisah la makan apa pun. Orang susah  mesti paham ni..huhu..

Namun syukur sangat.. berkat doa mak ayah serta kakak dan abang, fina dan suami dapat sambung belajar dan mendapat pekerjaan yang baik serta dapat la membantu keluarga serba sedikit. Dan sekarang fina dan suami membuat part time biz shaklee pula demi memenuhi segala impian kami yang takkan boleh dicapai dengan mengharapkan gaji sahaja..( nak senaraikan impian memang banyak..hihi)

Banyak sangat impian fina, dan salah satunya nak bahagiakan orang-orang tersayang iaitu suami, anak-anak, mak dan keluarga melalui hasil biz shaklee.. Syukur sangat pada April 2017 yang lepas fina berjaya naik rank Coordinator di dalam Shaklee.. Rank tersebut adalah rank yang ke 3 dari 7 tangga. Rank teratas ialah Master Coordinator, doakan fina mencapainya pada Ogos 2018 nanti ye..Aamiin..

Upline fina adalah founder kepada group yang terbesar dan paling dikenali di antara group-group shaklee yang lain.. Syukur dipertemukan dengan iReach Group. Group biz yang membentuk kami agar menjadi penjual yang bukan sahaja disayangi customer ( jujur, berilmu) malah juga penjual yang sayangi Allah s.w.t..(menjaga amalan rohani).. Banyak sangat ilmu yang fina belajar dari iReach Group. Dan boleh kata ilmu tu kalau belajar sendiri-sendiri memang susah nak dapat.. spend beribu ringgit belum tentu boleh absord sepenuhnya.. 

Dan paling best iReach group selalu memberi penghargaan kepada ahli-ahli yang cemerlang dan memenuhi kriteria untuk memenangi iReach Reward yang mereka tawarkan.. syukur lagi sekali kerana fina antara salah seorang yang telah berjaya memenangi reward tersebut. Ianya merupakan PAKEJ PERCUTIAN 2 HARI 1 MALAM DI HOTEL ST.REGIS 5 BINTANG DI KUALA LUMPUR..😍

Memang tak pernah la terlintas untuk bermalam di hotel 5 bintang seperti St. Regis Kuala Lumpur tu. Rasa- rasa satu malam berapa? Haaa.. memang telan air liur tau bayar deposit. Nasib deposit dapat balik..hahaha.. Deposit saja RM500.. kalau hotel biase deposit tu dapat bayar untuk 3 bilik tau..hihi.. So kalau dah deposit pun RM500, harga satu malam nya adalah… rm1600 la..gulpp.. telan air liur kalau nak bayar sendiri..hahaha..

So fina pun plan cantik dengan upline fina Master Lyna Noh, untuk fina tebus reward tu pada tarikh hari lahir suami fina iaitu 6.8.17.. Dengan harapan menjadi hadiah hari lahir yang amat bermakna hasil dari penat lelah fina menjalankan biz shaklee selama ni.. Seronok sangat kerana mak pun dapat merasa sama reward dari biz shaklee yang best ni dan juga dapat meraikan hari lahir suami bersama..

Kalau nak cerita jakun, memang jakun jugak la..sebaik saja melangkah ke hotel sampai la nak keluar hotel.. hahaha.. rasa macam masuk alam lain. alam VViP gitu.. setiap kali kita jumpa pelayan hotel diorang akan tunduk beri hormat. Paling best bila mat salleh tu tunduk kat kita.. memang kebanyakan pelayannya mat salleh.. Bangga sekejap orang putih hormat kita..kikiki… Nak naik lif pun die tekankan. Hantarkan beg terus ke dalam bilik..masa balik, dia hantar beg sampai ke bonet kereta terus..(nak je cakap.. takpe-takpe kami dah biasa angkat beg sendiri ni..hihi..)..

Cakap je xguna kan.. jom tengok guane rupanya hotel 5 bintang tu.. mudah-mudahan lepas ni boleh masuk sendiri dengan duit bonus shaklee bila dah jadi master nanti..hihi..aamiin..

Otw ke St.Regis.. mak ada kat belakang tu.. terlindung pulak dengan anak2..

Okeh..jom start tour kita ke St. Regis.. Masa mula2 masuk tu baru tau..rupanya dia bukan bilik sekotak macam tu je.. dia ala-ala rumah.. ada ruang tamu, bilik, 2 bilik air, bilik wardrobe dan bilik spa.. memang besar dan selesa sangat untuk kami berlima ni..  

Ruangan lobby..anak2 menunggu sementara ibu check in.

Dah selesai check in apa lagi seranggg ke bilik.. excited sangat masa tu.. especially anak-anak..biasa la.. diorang memang aim nak mandi dalam bath tub jela kan.. yang mak ayah ni xsabar nak tengok suasana dan hiasa bilik tu.. 

Taraaa.. sampai dah ke bilik.. terima kasih la abg pelayan berusaha bawak semua beg dengan bakul sekali sorang-sorang je.. kita yang berhati ‘kampung’ ni rasa kesian pulak.. yela.. melenggang je tak bawak apa2.. dia sorang bawak semua benda..haishh..gitula perasaan orang xbiasa dilayan macam vip ni..kikiki

Ni ruangan selepas pintu. Ruang untuk letak kasut. Sebelah ruang ni ada toilet satu.

Sampai je kat atas meja ada ‘greeting card’ dan buah segar.. ‘Samni’ tu nama master fina.. inshaa allah very soon ‘Dear Mr. Amir’..hihi..aamiin..

Ruang tamu dan coffe table.. mak tengah kusyuk ambik gambar..excited lagi baru sampai..hihi..

Ruangan paling fav untuk buat kerja2 biz shaklee..:)

Nak bukak tutup langsir pakai switch je.. canggih2.. hihi

Menikmati bandar KL dari tingkat 16..

Sapa tahu ni apa.. ni la muzium negara..so sebelah je hotel ni dengan muzium negara..

Boleh nampak swimming pool di tingkat 6.. memang azra n amna xberenti la tanya bila nak mandi kolam kan..

Bilik tido yang bila baring dah tak nak bangun dah..hihi. memang tilam yang jenis puluh2 ribu tu la rasanya..

Lagi syok bila tv pun ada dalam bilik..so xde la berebut2 kan..hihi

Kelengkapan dalam bilik air.. memang best dan bukan cap ayam. heehe.

Tak tunggu dah.. terus je anak2 fina ni.. memang cantik sangat view dari bath tub ni..sambil mandi sambil tengok bandar KL.. tapi mandi pakai baju la ye.. tak pun tutup langsir dia tu..hihi

Lagi seronok bila tv depan mata.. memang tak keluar la dari bath tub tu jawabnya..

Kami check in pukul 3.30 petang, sebelum maghrib datang pekerja hotel bersihkan bilik dan lap bilik air sebab dah lenjun dikerjakan anak2.. dan diorang bagi jugak snack ni.. dapatla suap anak sikit sorang..hihi

Next adalah bilik wardrobe!

memang luas sangat ruang letak baju dan beg ni.. dan hiasan pun buat hati cair je..cantik sgt!

wefie berdue kat bilik wardrobe..

Next bilik spa!!

Lepas balik dari makan kami singgah swimming pool di tingkat 6.. memang cantik sangat view malam dari situ..

ada cerita di sebalik gambar ni.. adengan merajuk azra dan amna sebab tak dapat mandi kolam malam tu.. haha..

Pagi esoknya tu kami breakfast di ‘The Brasserie’ dewan makan hotel tersebut..

Nasi lemak mak ni rm65 tau sepinggan.. nangis tau tgk harga..haha

oat sihat fina ni lak rm28 semangkuk..

Hot choclate st.regis ni pulak rm30.. gulpp..lagi mahal dari makanan..haha..

Okeh..jom balik bilik semula.. hihi..

Bangun pagi terus tengok luar.. semua orang sibuk keluar nak gi keje time tu.. peak hour hari isnin..

5 Tips Kulit Sihat Dan Cantik Macam Puteri

Zaman sekarang ni bukan takat wanita je nak kulit sihat dan cantik macam puteri, lelaki pun ada yang ‘pm’ untuk dapatkan kulit yang cantik macam putera. Hihi..Dan ada sesetengah golongan tu sampai sanggup telan pil atau sapu krim yang tak ada KKM pun a.k.a bancuh sendiri belakang rumah.

Kalau KKM pun dah tak ada, apatah lagi kajian atau journal apa bagai, memang sah-sah la tak ada.. Aishh..So adik-adik jangan la terlalu obses untuk cantik sampai sanggup meletakkan diri sendiri dalam bahaya. Kesihatan tu sangat penting untuk kita meneruskan hidup dengan baik dan lebih bahagia sebenarnya.

Bayangkan muka kulit semua cantik, tapi kita tak boleh bangun atau berjalan sebab sakit kerana kesan dari bahan-bahan terlarang di dalam produk tersebut. Nauzubillah.. minta dijauhkan la ye. Doa tu wajib, tapi dalam masa yang sama kita mesti berusaha jaga kesihatan diri kita sendiri. Jangan nanti dah terhantuk baru nak menyesal..

5 Tips Kulit Sihat dan Cantik – Serlah Kecantikan Yang Sebenar.

Bagi akak cantik itu sangat subjektif dan ianya perlu seimbang secara fizikal dan rohani. Jom akak kongsikan 5 tips kulit sihat dan cantik malah dapat menyerlahkan kecantikan diri kita dari luar dan dalam.

1. Detoks Diri dan Kulit

》Setiap saat kita sebenarnya menyedut toksin di dalam udara pada zaman sekarang ni. Kerana pencemaran udara semakin kritikal terutama sekali di bandar-bandar yang pesat membangun. Badan yang tinggi toksin akan menjadi lemah, lesu dan menyebabkan kulit juga menjadi kusam dan tidak sihat.

》Banyak fungsi badan akan terganggu kerana kandungan toksin yang tinggi di dalam badan kita. Kulit adalah salah satu organ yang akan terjejas disebabkan toksin. Menjadikan kulit kusam dan bermasalah.

》Detoks boleh dilakukan melalui kaedah berikut :

  • Bersenam dan beraktiviti sehingga mengeluarkan peluh.
  • Berpuasa.
  • Makan dan minum mengikut resepi detoks.
  • Jauhi makanan dan minuman berkafein.
  • Jauhi alkohol dan rokok.
  • Tukar segala peralatan mandian (syampu, sabun, ubat gigi )dan pencuci rumah yang mengandungi bahan kimia kepada yang organik dan bebas toksik.

2. Suku-Suku-Separuh Style

》Konsep suku-suku-separuh ni diperkenalkan oleh KKM dalam menyediakan hidangan yang sihat. Kerana sejak akhir-akhir ni kita kurang makan sayur-sayuran tetapi lebih bnyk mengambil karbohidrat serta makanan yang berlemak dan bergoreng.

》Kurang sayur-sayuran menyebabkan kurang vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan dapat diserap. Hal ini menyebabkan organ-organ badan

termasuklah kulit akan terjejas dan tidak sihat. Jadi sangatlah penting menjaga pemakanan harian kita. Cuba amalkan konsep #sukusukuseparuh ni. Pasti akan ada perbezaan yang ketara pada kulit dan kesihatan badan secara menyeluruh nanti.

3. Ubah Rutin Harian

》Untuk kita melakukan dua tips di atas iaitu ‘Detoks’ dan ‘Suku-Suku-Separuh’ ,kita mestilah mengubah rutin harian kita. Kita juga mesti ada perancangan yang betul dan berkesan. Bayangkan jika kita asyik bangun lambat dan terkejar-kejar untuk ke tempat kerja atau pun hal-hal bisnes, pastinya kita akan terus menolak tepi 2 perkara di atas.

》Nampak macam perkara kecil yang kita boleh tangguh-tangguhkan, tetapi sebenarnya jika kita biarkan, lama-kelamaan akan menjadikan kita lesu, mudah sakit dan kulit pula akan mudah untuk kusam dan berkedut. Paling menakutkan kita mungkin sedang membina penyakit kronik di dalam badan tanpa kita sedari.

4. Fikiran Yang Positif

》Fikiran yang positif menghasilkan tenaga dan emosi yang positif. Dan kajian juga mendapati golongan yang negatif lebih cenderung untuk mendapat penyakit dan wajah serta kulit jugak cepat nampak tua. Seram kan..hihi..

》Jadi selalu senyum dan banyakkan mendengar ceramah-ceramah yang boleh menjadikan kita lebih positif. Berkawanlah dengan golongan bercita-cita tinggi dunia dan akhirat. Kerana biasanya golongan yang ‘Dream Big’ ni sangat positif dan tak sempat untuk negatif pun kerana fokusnya jelas dan besar.

5. Jaga Solat,

》Walaupun ianya tips terakhir di dalam entri ni tetapi ianya adalah tips paling penting sebagai umat islam yang kita perlu jaga. Apa pula kaitan solat dengan kulit sihat dan cantik? Haaa.. pastinya ada juga yang tertanya kan.. Tak mengapa,mari kita huraikan bersama-sama.

》Solat adalah satu ibadah pengabdian diri kita kepada Allah s.w.t. Ia menjadikan kita bukan sahaja tenang malah turut memberi impak yang besar kepada kesihatan kita rohani mahupun jasmani. Setiap pergerakan di dalam solat adalah senaman ringan tetapi sangat memberi kesan yang positif kepada sistem tubuh badan kita apabila dilakukan selalu dan diamalkan.

》Lihat sahaja apabila kita sujud, kita meletakkan dahi kita ke tanah pada paras paling bawah. Apabila dibuat kajian, pengaliran darah ke otak menjadi lebih sempurna berbanding manusia yang tidak sujud.

》Selain itu, sebelum solat kita perlu mengambil wudhuk. Wudhuk juga mempunyai hikmah yang besar untuk kesegaran tubuh badan kita. Selain ianya mampu menjadikan badan kita segar dan kembali ceria, ianya turut menjadikan wajah kita berseri-seri dan bercahaya jika di amalkan.

》Tetapi solat bukanlah tips ritual yang kita buat semata-mata kerana kesihatan atau sekadar menjalankan perintah Allah. Solat perlu didirikan dengan penuh sabar dan penghayatan kepada Tuhan kita yang Maha ESa. Anggaplah solat sebagai lambang kehambaan kita dan juga lambang ucapan terima kasih kita kepada Allah di atas segala nikmat yang kita kecapi sekarang.

》Dirikan solat dengan bersungguh-sungguh dan pada awal waktu, nescaya Allah jaga kesihatan diri dan segala urusan dunia kita. Wajah yang tenang adalah wajah yang cantik dan disenangi sesiapa yang melihatnya..

Alhamdulliah..sekian saja 5 tips kulit sihat dan cantik tanpa menjejaskan kesihatan dari fina, malah menjadikan kita lebih fit dan sihat dalam menjalankan aktivit harian kita..

Klik Gambar Untuk Info Lanjut

3 Sekawan Vitamin Untuk Ibu Mengandung Seawal Trimester Pertama

Assalamualaikum w.b.t..

Sejak akhir-akhir ni fina banyak dapat mesej dari pembaca-pembaca blog fina yang meminta nasihat dan tips kerana mereka baru sahaja keguguran. Apa yang fina mampu buat hanyalah memberi semangat dan mencurahkan ilmu yang ada di dada terutama sekali bab pantang selepas keguguran.

Disebabkan itu hari ni fina nak berkongsi beberapa vitamin yang perlu diambil oleh ibu mengandung seawal trimester pertama lagi. Pengambilan nutrisi yang cukup dan seimbang mampu mengurangkan risiko keguguran ketika hamil. Moga-moga dengan izin Allah s.w.t. entri ini dapatlah membantu mommies yang selalu keguguran tu in shaa Allah..

Jom kita tengok apakah vitamin yang fina maksudkan itu..

1. Vitalea (Multivitamin dan Mineral)

  • Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting yang diperlukan oleh badan manusia. Vitamin lengkap ini sangat penting untuk ibu yang sedang hamil untuk menutupi lompong-lompong kekurangan nutrisi mereka.
  • Diet yang seimbang sangat penting untuk membekalkan nutrisi yg cukup, namun di zaman ini terlalu susah untuk mendapatkan nutrisi yang lengkap setiap hari. Mahu atau tidak ianya perlu dilengkapkan melalui multivitamin..
  • Vitalea juga mempunyai kandungan zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah yang penting untuk bayi di dalam kandungan. Kandungan Hemoglobin (HB) yang rendah boleh menjejaskan pembesaran bayi seperti kekurangan berat dan juga berisiko mendapat kelahiran pramatang.

2. B-complex

  • Mempunyai kandungan asid folik yang sangat penting di awal kehamilan. Kekurangan asid folik di awal kehamilan boleh menyebabkan kecacatan tulang belakang bayi.
  • Justeru itu, mana-mana ibu yang merancang untuk hamil dinasihatkan mengambil asid folik sebelum dan setelah disahkan hamil.
  • Bcomplex juga membanu menukarkan gula kepada tenaga dengan lebih efisyen. Hal ini dapat memberi kecergasan kepada ibu yang sedang hamil. Walaupun hamil tetap cergas beraktiviti.
  • Part yang paling best apabila kita mengambil B-complex adalah kurang stress dan mood lebih tenang. Hal ini sangat penting kerana stress boleh menjadi salah satu penyumbang yang besar kepada keguguran dan masalah kesihatan yang lain.

3. Vitamin C Sustained Released

  • Sewaktu mengandung imun ibu mesti ditingkatkan untuk melindungi diri dan bayi dari ancaman kuman dan virus berbahaya. Dan perlu untuk kita tahu ketika hamil, imun ibu akan menjadi rendah dari biasa.
  • Pengambilan vitamin C yg cukup secara berkala akan meningkatkan imun badan ibu untuk memberikan perlindungan terhadap ancaman penyakit yang juga menjadi punca kepada keguguran.
  • Vitamin C juga penting untuk penyerapan zat besi yang sempurna. Apabila zat besi dapat diserap oleh badan dengan baik, HB darah akan meningkat ke paras yang baik.
  • Selain untuk pembinaan kolagen dan kulit yang cantik, vitamin C ni sangat penting untuk pembinaan tulang dan gigi yang sihat. Jika anda mendapati gusi anda selalu berdarah ketika memberus gigi, itu juga tanda anda kekurangan vitamin C.

Vitalea , Bcomplex dan Vitamin C.. inilah 3 sekawan vitamin untuk ibu mengandung yang tak dapat dipisahkan apatah lagi ditinggalkan. Ketiga-tiganya bekerjasama antara satu sama lain untuk memberi perlindungan, tumbesaran dan kesihatan yang baik kepada ibu dan bayi di dalam kandungan.

Jadi ibu-ibu hamil jangan ambil ringan lagi akan kelengkapan nutrisi diri anda serta bayi. Jaga pemakanan anda dan juga amalkan gaya hidup yang sihat. Jauhi stress dan lengkapkan lompong-lompong nutrisi dengan Vitamin 3 sekawan ini..

Untuk mendapatkan 3 vitamin sekawan ini, iaitu Vitalea, Bcomplex dan juga Vitamin C..

Boleh terus call/ Mesej/ Wasap Fina :

》Fina : 013-2787508

》Fina : 013-2787508

》Fina : 013-2787508

Atau pun tekan terus link ni utk direct wasap fina (jika sekarang anda membaca blog fina menggunakan hp) :

■ www.wasap.my/60132787508

■ www.wasap.my/60132787508

■ www.wasap.my/60132787508

~Fina juga menyediakan khidmat COD di sekitar kawasan:

☆ Telok Panglima Garang, Selangor

☆ Shah Alam, Selangor

☆ Bukit tinggi Klang, Selangor

☆ Banting, Selangor

☆ TUDM Sg.Besi, Kuala Lumpur.

Selain dari kawasan di atas, fina menyediakan khidmat pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Barang biasanya akan sampai 2-3 hari bekerja.

SPREAD THE STORIES, SPREAD THE LOVES

Vitamin C Shaklee Redakan Masalah Asthma Puan Ain Yang Teruk 

Assalamualaikum w.b.t..

Hari ni fina nak share satu kisah benar dari kawan fina sendiri iaitu Puan Ain Ibrahim. Beliau pernah menghidap masalah Asthma yang teruk sehingga ubat biasa sudah tidak berkesan untuknya. Teruskan membaca kisahnya di bawah ni..

Ain ingat lagi macam mana Ain struggle kena serangan astma yang teruk.Setiap bulan mesti kena ambik suntikan kat klinik swasta untuk redakan astma..
Kadang-kadang rasa stress jugaklah setiap bulan kena ambik suntikan…setiap suntikan bukan murah tau…lepas tu kena makan ubat untuk redakan batuk serta sesak nafas yang tak henti-henti…dalam dada plak tak payah cakaplah berdehit..kalau makan ubat plak buat Ain rasa mengantuk berpanjangan dan langsung tak boleh lakukan sebarang kerja .Dada tak payah nak cakap lah sentiasa berdebar-debar selepas makan ubat astma..kalau nak tahu macam mana strugglenya ain kena serangan astma tanyalah umi Ain Hamidah Abu Bakar…hati ibu mana tak sedih tengok anaknya macam tu …umikan..
Sehinggalah Ain kenal dengan produk shaklee pada tahun 2015..Ain selalu tengok orang post tentang produk Shaklee kat FB…masa tu lah Ain tergerak hati untuk mencuba…
Dulu ain jugak berpendapat buat apa nak telan supliment segala bagai….makan berkhasiat sudah cukup..Ain amalkan pantang..Ayam dengan daging ain tak makan..kalau Ain makan ayam dengan daging…siaplah..mesti kena serangan astma…nak-nak plak makan seafood..kena cuaca sejuk atau aircond apatah lagi..jawabnya lepas tu kena pegi suntik lah kat klinik…
Ain tak tahu macam mana hati ain terbuka nak cuba amalkan supliment…sehinggalah ain beli vitamin C Shaklee..vitamin C shaklee lah supliment yang pertama Ain ambik sampailah sekarang…
Masa ain ambik vitamin C shaklee tiba-tiba Ain rasa astma Ain semakin teruk sampai termuntah-muntah…

Ain muntah keluar kahak yang banyak sangat…pastu kerongkong tak payah cakap lah rasa gatal sangat…seminggu jugak lah dalam keadaan macam tu..Ain rasa dah tak nak telan vitamin C tu.Ain takutlah ada kesan apa-apa..tapi Ain kuatkan semangat jugak..makanlah jugak vitamin C tu..takut membazir plak…beli mahal-mahal tak nak makan..
Dalam masa 2 bulan Ain ambik vitamin C Shaklee tu baru Ain perasan Astma ain beransur hilang sedikit demi sedikit…mula-mula ain perasan apabila Ain tido dalam aircond..dah tak batuk-batuk macam dulu…dan tak perlu ambik suntikan lagi untuk redakan astma Ain…
Mesti korang tanya kenapa tak guna hinhaler atau nebeu…benda-benda ni tak ada kesan kat ain…tetap semput jugak..
Sekarang syukur sangat..Ain tak payah  struggle  dengan serangan astma Ain….walaupun kadang-kadang terkena serangan astma…tapi tidak seteruk dulu..
Biarlah apa tanggapan korang tentang supliment…sebab Ain dah lalui sendiri kesakitan..cukuplah dah bertahun-tahun ain ambik ubat hospital…tapi keaadaan tetap sama…

Begitulah luahan ikhlas dari ain sendiri.. Hanya tuan punya badan yang faham dan tahu apa yang di alaminya.. Semoga kisah ni menjadi penguat semangat kepada penghidap Asthma di luar sana.. Bahawa ada vitamin semulajadi yang dapat membantu masalah anda seperti yang Puan Ain kita ni telah makan iaitu Vitamin C Shaklee..

Untuk Order Vitamin C Shaklee ni anda boleh terus Call/Mesej/Whatsapp Fina di:

HP : 013-2787508

atau klik link ni www.wasap.my/60132787508

Sebotol Vitamin C mempunyai 180 tablet dan berharga rm103.30. Jika dibahagikan, satu tablet Vitamin C Shaklee bersamaan dengan Rm0.50. Wahh tak delah mahal pun!! Memang cukup berbaloi dengan kualiti dan apa yang Vitamin C Shaklee ni boleh bantu..

Jadi tunggu apa lagi..hubungi fina segera supaya masalah Asthma anda dapat dibantu dengan segera! Setiap penyakit pasti ada ubatnya.. mungkin inilah jalan yang terbaik untuk anda..:)

5 Asas Penting Untuk Berjaya Dalam Biz Shaklee | Shaklee Journey

Assalamualaikum w.b.t..

Hari ni dah masuk hari ke-dua dalam bulan Jun 2017.. Namun masih terasa kehangatan closing May yang penuh dengan debaran tempoh hari..Syukur Alhamdulillah..kerana pada hari tu lahirnya leader yg kedua dan ketiga dalam group fina, The Blossoms Network. Kire beranak kembar leader la ni..hihi..

Pada bulan January 2017, fina naik rank SENIOR SUPERVISOR setelah melahirkan seorang leader. Pada April 2017 fina melahirkan SENIOR SUPERVISOR setelah ‘anak’ beranak leader.. Dan Alhamdulillah, pada May 2017 baru-baru ni fina melahirkan dua lagi leader dan berjaya mencapai title COORDINATOR.

Nampak seperti smooth sahaja kan.. bermula dari January, April dan seterusnya May..Fina pun bersyukur kerana Allah mempermudahkan.. Namun fina tetap nak share disebalik setiap kejayaan ada pengorbanan dan usaha yang perlu kita lakukan secara CONSISTENT and PERSISTENT sebelumnya!!.. Jom baca, niat hanya berkongsi. Semoga memberi manfaat kepada semua.. Semoga kita semua mencapai master coordinator seperti yang kita target..💪

1. TAK PUTUS ASA WALAU STUCK RANK YANG SAMA AGAK LAMA.


Fina mula start biz pada Jun 2013, dan pada Mac 2014 fina berjaya naik rank SUPERVISOR. Masa lepas naik rank tu memang semangat sangat nak terus naik rank.(semua orang pun nak kan)..Tapi tak naik-naik jugak. Pastinya ada kurang pada usaha sendiri dan juga belum masanya lagi.
Dan fina tak putus asa.. teruskan juga bisnes shaklee setiap bulan. walaupun sales sedikit tapi fina anggap ianya adalah satu permulaan untuk kita dapat sales yang banyak. Terus bersangka baik pada Allah..pasti Allah akan balas every single thing yang kita buat untuk biz ni..great things take time..💪

2. KORBAN WANG DAN MASA UNTUK ATTEND EVENT/KELAS YANG UPLINE BUAT.


Sejak dari tu fina berusaha untuk attend event-event yang mami lyna dan apak zainul buat. Sambil sedut ilmu, fina nak sedut aura master mami.. Dan sambil2 tu boleh la peluk2 laga2 pipi dengan mami.Hihi..dan pasti minta mami doakan fina berjaya dalam biz shaklee.. Kadang sampai keluar aiyaq mata tau..hihi..drama betul..(kalau xnangis, x hardcore shaklee la kan..hihi)

Dan bila attend mana-mana kelas, kalau boleh fina nak tumpukan sepenuhnya pada kelas tu. Jadinya fina prefer tak bawak anak. So kalau suami ada, fina minta tolong suami jagakan.. Andai suami kerja, fina akan upah pengasuh jagakan. 

Bila tinggalkan anak2 dan suami, fina akan rasa lebih BERSALAH kalau kelas tu tak memberi manfaat pada biz fina. Rasa bersalah andai fina GIVE UP sebelum berjaya setelah mengorbankan banyak masa berharga bersama keluarga tersayang. Dan duit upah pengasuh pun adalah modal biz yang mesti fina dapatkan balik pada nilai yang berganda..So perkara tu akan selalu fina ingat bila ada perasaan down..

3. KORBAN MASA MAKAN DAN MASA REHAT.


Fina kerja shift pagi dan petang.. Selalunya time kerja pagi fina akan gunakan sepenuhnya waktu selepas balik kerja.. waktu tu la biase pergi hq beli barang, cod shaklee pada customer, pos barang customer dan sebagainya.. selalu jugak fina skip makan tengah hari sebab nak kejar masa. Biasa beli roti atau makanan yang fina boleh makan masa drive. Jadi jimat masa.

Dan of course, waktu lepas balik kerja sepatutnya waktu berehat-rehat. Tapi fina gunakan sepenuhnya untuk biz shaklee.. Takde lagi istillah rehat melainkan waktu tidur malam.. xde lagi rehat2 sambil tengok drama atau telenovella macam dulu..Itulah pengorbanan demi sebuah kejayaan yang di ajar oleh upline fina.  Fina yakin kesungguhan dan kepenatan fina tu dipandang Allah s.w.t dan akan ada balasannya nanti..

4. NIAT BUAT BIZ BUKAN SEBAB DUIT SEMATA.

Masa mula-mula buat biz memang waktu tu hanya bertujuan nak side income. Tak ada tujuan lain. Dan memang tak tahu pun rupanya boleh ada tujuan lain.(Hihi..kelakar pulak rasa).. Bila dah lama-lama berada dalam group iReach, baru tahu banyak lagi tujuan lain yg kita boleh ada bila buat biz shaklee.. tujuan yang lebih murni dari hanya mendapat side income semata-mata..

Ada 2 tujuan besar selain side income yang fina pegang sejak fina sedar kita tak boleh hanya ada tujuan duit kalau nak bertahan lama dalam biz ini.. 

Big Why Pertama”

🍁Bantu orang rendahkan risiko penyakit kronik dan bantu yang kurang sihat menjadi lebih sihat.

-Dengan kehebatan produk shaklee yang tak boleh disangkal lagi( diterajui saintis terkemuka dunia,  mempunyai clinical studies, ada landmark studies), fina yakin produk shaklee banyak memberi manfaat kepada umat manusia. Bayangkan dah berapa ramai yang makin sihat setelah mengamalkan shaklee. Lebih meyakinkan bila fina dan keluarga sendiri makin sihat lepas mengamalkan shaklee..

Dari tak boleh drive sendiri, sekarang dah boleh.. Dari tak boleh bekerja, sekarang dah boleh kembali menanggung keluarga, paling seronok bila dapat feedback customer yang dulunya susah nak solat, sekarang dah boleh solat dengan sempurna..Dan yang sihat pula terus sihat serta terhindar dari penyakit kronik yang boleh membawa kepada masalah lebih besar lagi ( keruntuhan rumah tangga, anak-anak terbiar, keruntuhan ekonomi, masalah sosial, dll)..

Di saat kita rasa penat nak sharing, penat nak sebarkan kebaikan shaklee, di saat itulah kita kene fikir ada ramai yang memerlukan shaklee. Dan paling penting dan benar sekali, produk shaklee terbukti dapat menjadikan kita lebih sihat dan kuat untuk terus menjalankan tugas dan tanggungjawab kita setiap hari. Bila badan sihat, otak cergas, kita akan boleh mengawal emosi dengan baik, mengawal kemarahan, membuat keputusan yang tepat dan sentiasa boleh berfikiran positif dalam menjalani kehidupan seharian.

“Big Why Kedua”

🍁MLM Pahala.

Fina tak pernah join mana-mana MLM lain, jadi tak boleh nak compare mana yang best mana yang tak best.. Tapi apa yang fina dapat simpulkan sejak beberapa tahun buat biz shaklee, basic kepada biz ini adalah agama.. bila agama kita mantap in shaa Allah biz pun akan ikut mantap.. kita takkan mudah sentap bila customer reject, kita tak kan mudah give up bila tak ada sales, kerana kita diajar untuk sentiasa bersangka baik dengan sang pencipta kita yang mentakdirkan segalanya untuk kita..

Awal-awal masuk biz shaklee dulu , upline fina kasi senarai ceklist amalan rohani yang mesti kita buat .( solat awal, mengaji, zikir, dhuha, tahajjud, sedekah.).. Masa mula- mula buat memang susah. Macam -macam perasaan datang seperti ” hek eleh buat amalan rohani sebab nak sales” ATAU “tak payah buat la, bukan ikhlas pun “.. tapi sebenarnya itulah bisikan syaitan yang tak suka kita memperbaiki amalan kita.. syaitan cuba buat kita rasa tak ikhlas. Akhirnya kita pun tak buat la..siapa yang menang? huhu..jangan kita biarkan..teruslah bermujahadah!!

 Cuba kita fikir sejenak, bila lagi kita nak mula buat semua tu. Berapa lama lagi kita nak tunggu untuk kita mula perbaiki amalan kita yang cacat selama ni.. (life is so short)..Andai kata sebab biz shaklee kita buat perlu buat semua tu, BUATLAH. Jangan tangguh-tangguh. Mula-mula buat kita akan rasa terpaksa, lama-lama bila amalan tu dah sebati dengan diri kita, kita pulak yang terseksa bila tak buat. Istiqamahkn amalan rohani, inshaa Allah perjalanan hidup, biz dan anak2 kita Allah akan jaga lebih baik dari yang kita minta..aamiin..

Dan sejak sesi quranic coaching pertama yang Master Zainul buat, fina sangat terinspirasi untuk jadi seperti mereka. Mereka bukan hanya menyampaikan ilmu pasal produk dan biz, tetapi jugak ilmu agama. MasyaAllah..tak dapat fina bayangkan berapa banyak pahala yang mengalir apabila downline mereka mengamalkan ilmu agama yang mereka sampaikan. Baru betul MLM pahala namanya..

Jadi sejak dari tu fina bercita-cita sangat ingin membesarkan group biz fina agar fina dapat mengajak downline-downline kembali kepada fitrah kita yang sebenar iaitu agama Islam kita.. Boleh juga fina belajar ilmu agama dari downline yang lebih arif bab agama. Tak semestinya kita sahaja yang  mengajar kan. Anak pun boleh ajar maknya jika salah..

Bagi fina biz shaklee adalah satu platform yang sangat ampuh untuk menjadi medan dakwah dalam senyap. Setiap kali kita mengajak anak-anak biz kita ke arah kebaikan, ianya adalah satu dakwah untuk kembali kepada jalan Allah.. Dan percayalah, apabila dalam group kita tak lupa untuk sebut nama Allah , tak lupa untuk saling ingat-mengingati, pastinya silaturrahim kita sesama ahli group menjadi silaturrahim yang diberkahiNya..Dan in Shaa Allah group kita akan terus berkembang dan membesar..😊

5. MINTA RESTU DAN DOA DARI SUAMI DAN MAK AYAH.


Restu suami/isteri dan juga mak dan ayah kita sangat memberi kesan kepada biz kita. Mintalah restu dari mereka agar mereka terus mendoakan kejayaan kita. Meh sini nak bagi tips sikit.. bila dapat bonus shaklee, asingkan bahagian untuk suami/isteri dan jugak mak ayah kita. Beli la hadiah yang mereka suka hasil dari duit bonus shaklee kita.. pastinya diorang akan sangat happy dan dengan sendirinya pasti asyik doa untuk kita terus berjaya.. Mana lagi nak cari doa paling mustajab melainkan doa suami/isteri dan jugak ibu dan ayah kita kan.. Doa mereka tiada hijab!!

Alhamdulillah..rasanya cukup lah 5 point paling penting yang fina sedang usahakan dalam mencari kejayaan dunia dan akhirat bersama biz shaklee.. ini pun dah short list dah point nya. kalau tak berjela-jela la entri fina ni..hihi.. fina harap semoga dapat memberi semangat kepada semua.. Marilah kita terus berusaha melakukan yang terbaik since kita dah berada di dalam iReach, group yang paling hebat di dalam shaklee Malaysia.. Syukur sangat Allah pilih masuk dalam group ni..syukur dipertemukan dengan Upline fina yang juga founder kepada iReach Family iaitu Master Lyna dan Master Zainul..😉

iREACH FAMILY IS THE BEST AND NOTHING COME TO SECOND!!

Nor Shafina Mohd Din,

The Blossoms Network Founder.

HP : 013-2787508

Kenapa Susu Kurma Shaklee Terbaik? 

Assalamualaikum w.b.t.  Salam 4 Ramadhan yang penuh Rahmat dan Kasih Sayang Allah s.w.t…

Kenapa Susu Kurma Shaklee Terbaik? 🥛

(1) Diperbuat daripada soya non-GMO. Soya2 di pasaran sekarang ni kebanyakannya GMO. Ehh yeke ESP non-GMO? Takde tulis pun kat tong dia? Ini kerana utk mematuhi syarat2 KKM – tak boleh tulis ‘non-GMO’ di label. So kalau korang jumpa mana2 produk yg ada tulis ‘non-GMO’ tu paham2 lah ye… syarat KKM kata JANGAN LETAK.

(2) Protin tumbuhan tidak meninggalkan sisa seperti protin haiwan. Sisa protin akan ditapis oleh buah pinggang. Oleh sebab itu pengidap CKD tidak digalakkan (atau dilarang terus?not sure bout this) mengambil protin haiwan kerana kegagalan buah pinggang menapis sisa protin menyebabkan ia dilepaskan ke dalam darah.
(3) Orang yg mengalami lactose intolerant tidak boleh mengambil susu berasaskan haiwan yg mengandungi laktosa. Susu soya sesuai buat mereka.
(4) Rendah GI.
(5) Bebas kolesterol dan lemak tepu.
(6) Kaya dengan kalsium dan protin dgn 9 asid amino perlu.
(7) Dihasilkan dan diaudit di bawah IPP (identity persevation program). Further reading here —> https://www.ams.usda.gov/services/auditing/identity-preservation
So, tunggu apa lagi. PW saya segera di –> www.wasap.my/60132787508

Part 1 : Dapat Customer Menghidap Masalah Kulit Misteri Hampir 10 Tahun

Hari ni fina nak berkongsi kisah seorang customer fina yang menghadapi masalah kulit yang misteri.. Setelah 10 tahun mencuba berbagai-bagai cara dan kaedah akhirnya beliau tergerak hati untuk mencuba shaklee.. 

Fina ingat lagi katanya .. ini adalah yang terakhir dia nak ikhtiar.. andai tak berkesan, that’s it! Berdebar jugak fina masa tu.. tapi fina yakin beliau boleh mendapat kesan yang positif jika betul cara pengambilan dan dicadangkan dengan produk yang tepat dengan masalahnya itu.

Sejak 10 tahun yang lalu, sebahagian dari kulitnya menjadi kering dan berubah warna menjadi gelap. Semakin lama semakin merebak ke tempat lain. Dan kulitnya tak berubah kembali kepada keadaan asal. 

Setelah beliau menghubungi fina dan menceritakan masalah kulitnya tu, fina pun terus berbincang dengan rakan-rakan fina yang juga pengedar shaklee untuk menentukan produk apa yang terbaik untuk masalah misterinya tu.

Dan akhirnya fina yakin untuk mengesyorkan Vivix, Vitalea, Bcomplex, Vitamin C, Vitamin E, GLA, Omega , ESP, Alfalfa dan Carotomax. Kebanyakkan vitamin ini berfungsi untuk membantu sel-sel kulit untuk lebih sihat dari dalam.

Bagaimanakah keadaannya setelah mengambil kesemua vitamin shaklee yang fina cadangkan tu? Kita sambung lagi nanti beberapa feedbacknya dalam Part 2 okay.. Nantikan😉..

Bezanya Keadaan Luka Bila Berpantang Bersama Shaklee

Mase fina bersalin anak yang pertama, luka ceasor lambat sembuh. Lepas sebulan, luka bernanah semula dan terkena jangkitan kuman sampai fina demam..
Nak kata masa tu tak cuci elok-elok, memang hari-hari cuci dan keringkan. Makan pun memang pantang sangat..hari-hari makan sawi masak air dan ikan kering je..
Bila kenal shaklee, banyak la yang fina belajar tentang kaitan nutrisi dengan badan. Rupanya luka fina lambat baik masa pantang tu sebab fina tak cukup nutrisi..
Sudah la mengandung banyak nutrisi ibu dah beri pada anak dalam kandungan, bila bersalin sambung lagi beri nutrisi kepada anak melalui menyusu pula..
Jadi kalau ibu tak makan makanan yang berkhasiat selepas semua fasa tu,macam mana badan ibu nak recover cepat. Silap-silap penyakit lain pulak yang datang.
Fakta ni terbukti bila fina berpantang anak kedua bersama-sama set bersalin shaklee. Start dari hari pertama pantang fina dah ambik dah secara konsisten..

Hasilnya tak sampai sebulan luka fina dah kering sepenuhnya dan tiada langsung jangkitan kuman..syukur Alhamdulillah..🤗
Dan bukan tu je, waktu berpantang tu rasa bertenaga sangat dan kurang stress. Badan rasa cepat recover compare dgn masa pantang dulu tanpa set berpantang shaklee..

Sejak tu fina jadi pengguna shaklee yang setia kerana badan rasa semakin sihat dan cergas dalam melakukan aktiviti harian sebagai seorang isteri, ibu dan pekerja..😊

Nak cuba Set Bersalin Shaklee jugak? Jangan malu-malu nak pm fina ye.. Kita kongsi cerita dan fina akan guide ibu-ibu dengan konsultansi yanh terbaik..💪

Kecantikan Sebenar Bersama Set Cantik Shaklee

Kecantikan sebenar lahir dari dalam. Apabila tubuh badan kite cukup nutrisi, kulit akan menjadi lebih sihat dan kuat..💪

Sihat luar dan dalam menjadikan kite lebih yakin dan automatik cantik secara semulajadi akan terserlah..😍
Dan paling penting pilih produk yg semulajadi yang tiada kesan jangka masa panjang.. Lebih bagus jika ada landmark study macam produk shaklee😊..

Free Health Check|Masuk Toilet Pun Kene Bayar Dik Oi..

Alhamdulillah..hari ni berlangsungnya free check up di Home Office Shaklee. Home Office shaklee terletak berhadapan Sunway Medical Centre, Selangor. 

The best Part is Sunway Medical Centre ni dah jadi ‘Health Partner’ Shaklee.. So apa-apa event kesihatan yang shaklee buat sometimes akan ada doktor-doktor dari Sunway Medical Centre memberi ceramah.

Bagi fina ianya satu gandingan yang sangat mantap dalam meyakinkan pengguna-pengguna produk shaklee. Jika hospital tak akui vitamin shaklee ni bagus, masakan diorang nak bekerjasama kan?

Okeh..so hari ni akan ada 3 jenis check up yang sesiapa pun yang hadir boleh buat secara PERCUMA sahaja..masuk tandas pun kene bayar dik oi..hihi..

>Antaranya check up SKIN ANALYSIS yang berharga rm80 jika diluar..

> Check up TULANG/BONE yang berharga Rm80 jika diluar..

> Check up istimewa untuk kaum Hawa iaitu BREAST CHECK oleh Breast Cancer Welfare Association Malaysia.

Wah wah wah..dah beratus ringgit jimat.. Suami, anak, mak, saudara, kawan-kawan pun boleh buat free je..Best ke tak best.. best kan.. fina pun pergi dengan family dan jugak kawan-kawan.. andai korang nak join untuk next program jangan malu-malu untuk terus call atau mesej fina k..

 Semoga kita semua peka dengan kesihatan diri dan keluarga.. Bila ada peluang emas macam ni memang rugi kalau kita tak rebut.. So next bila ada event yang best macam ni fina akan post awal supaya korang pun boleh join berkaki- kaki..😉..

1 2 3