Tag Archives: pengedar vitamin shaklee

Vitamin C Shaklee Redakan Masalah Asthma Puan Ain Yang Teruk 

Assalamualaikum w.b.t..

Hari ni fina nak share satu kisah benar dari kawan fina sendiri iaitu Puan Ain Ibrahim. Beliau pernah menghidap masalah Asthma yang teruk sehingga ubat biasa sudah tidak berkesan untuknya. Teruskan membaca kisahnya di bawah ni..

Ain ingat lagi macam mana Ain struggle kena serangan astma yang teruk.Setiap bulan mesti kena ambik suntikan kat klinik swasta untuk redakan astma..
Kadang-kadang rasa stress jugaklah setiap bulan kena ambik suntikan…setiap suntikan bukan murah tau…lepas tu kena makan ubat untuk redakan batuk serta sesak nafas yang tak henti-henti…dalam dada plak tak payah cakaplah berdehit..kalau makan ubat plak buat Ain rasa mengantuk berpanjangan dan langsung tak boleh lakukan sebarang kerja .Dada tak payah nak cakap lah sentiasa berdebar-debar selepas makan ubat astma..kalau nak tahu macam mana strugglenya ain kena serangan astma tanyalah umi Ain Hamidah Abu Bakar…hati ibu mana tak sedih tengok anaknya macam tu …umikan..
Sehinggalah Ain kenal dengan produk shaklee pada tahun 2015..Ain selalu tengok orang post tentang produk Shaklee kat FB…masa tu lah Ain tergerak hati untuk mencuba…
Dulu ain jugak berpendapat buat apa nak telan supliment segala bagai….makan berkhasiat sudah cukup..Ain amalkan pantang..Ayam dengan daging ain tak makan..kalau Ain makan ayam dengan daging…siaplah..mesti kena serangan astma…nak-nak plak makan seafood..kena cuaca sejuk atau aircond apatah lagi..jawabnya lepas tu kena pegi suntik lah kat klinik…
Ain tak tahu macam mana hati ain terbuka nak cuba amalkan supliment…sehinggalah ain beli vitamin C Shaklee..vitamin C shaklee lah supliment yang pertama Ain ambik sampailah sekarang…
Masa ain ambik vitamin C shaklee tiba-tiba Ain rasa astma Ain semakin teruk sampai termuntah-muntah…

Ain muntah keluar kahak yang banyak sangat…pastu kerongkong tak payah cakap lah rasa gatal sangat…seminggu jugak lah dalam keadaan macam tu..Ain rasa dah tak nak telan vitamin C tu.Ain takutlah ada kesan apa-apa..tapi Ain kuatkan semangat jugak..makanlah jugak vitamin C tu..takut membazir plak…beli mahal-mahal tak nak makan..
Dalam masa 2 bulan Ain ambik vitamin C Shaklee tu baru Ain perasan Astma ain beransur hilang sedikit demi sedikit…mula-mula ain perasan apabila Ain tido dalam aircond..dah tak batuk-batuk macam dulu…dan tak perlu ambik suntikan lagi untuk redakan astma Ain…
Mesti korang tanya kenapa tak guna hinhaler atau nebeu…benda-benda ni tak ada kesan kat ain…tetap semput jugak..
Sekarang syukur sangat..Ain tak payah  struggle  dengan serangan astma Ain….walaupun kadang-kadang terkena serangan astma…tapi tidak seteruk dulu..
Biarlah apa tanggapan korang tentang supliment…sebab Ain dah lalui sendiri kesakitan..cukuplah dah bertahun-tahun ain ambik ubat hospital…tapi keaadaan tetap sama…

Begitulah luahan ikhlas dari ain sendiri.. Hanya tuan punya badan yang faham dan tahu apa yang di alaminya.. Semoga kisah ni menjadi penguat semangat kepada penghidap Asthma di luar sana.. Bahawa ada vitamin semulajadi yang dapat membantu masalah anda seperti yang Puan Ain kita ni telah makan iaitu Vitamin C Shaklee..

Untuk Order Vitamin C Shaklee ni anda boleh terus Call/Mesej/Whatsapp Fina di:

HP : 013-2787508

atau klik link ni www.wasap.my/60132787508

Sebotol Vitamin C mempunyai 180 tablet dan berharga rm103.30. Jika dibahagikan, satu tablet Vitamin C Shaklee bersamaan dengan Rm0.50. Wahh tak delah mahal pun!! Memang cukup berbaloi dengan kualiti dan apa yang Vitamin C Shaklee ni boleh bantu..

Jadi tunggu apa lagi..hubungi fina segera supaya masalah Asthma anda dapat dibantu dengan segera! Setiap penyakit pasti ada ubatnya.. mungkin inilah jalan yang terbaik untuk anda..:)

Kenapa Susu Kurma Shaklee Terbaik? 

Assalamualaikum w.b.t.  Salam 4 Ramadhan yang penuh Rahmat dan Kasih Sayang Allah s.w.t…

Kenapa Susu Kurma Shaklee Terbaik? 🥛

(1) Diperbuat daripada soya non-GMO. Soya2 di pasaran sekarang ni kebanyakannya GMO. Ehh yeke ESP non-GMO? Takde tulis pun kat tong dia? Ini kerana utk mematuhi syarat2 KKM – tak boleh tulis ‘non-GMO’ di label. So kalau korang jumpa mana2 produk yg ada tulis ‘non-GMO’ tu paham2 lah ye… syarat KKM kata JANGAN LETAK.

(2) Protin tumbuhan tidak meninggalkan sisa seperti protin haiwan. Sisa protin akan ditapis oleh buah pinggang. Oleh sebab itu pengidap CKD tidak digalakkan (atau dilarang terus?not sure bout this) mengambil protin haiwan kerana kegagalan buah pinggang menapis sisa protin menyebabkan ia dilepaskan ke dalam darah.
(3) Orang yg mengalami lactose intolerant tidak boleh mengambil susu berasaskan haiwan yg mengandungi laktosa. Susu soya sesuai buat mereka.
(4) Rendah GI.
(5) Bebas kolesterol dan lemak tepu.
(6) Kaya dengan kalsium dan protin dgn 9 asid amino perlu.
(7) Dihasilkan dan diaudit di bawah IPP (identity persevation program). Further reading here —> https://www.ams.usda.gov/services/auditing/identity-preservation
So, tunggu apa lagi. PW saya segera di –> www.wasap.my/60132787508

Part 1 : Dapat Customer Menghidap Masalah Kulit Misteri Hampir 10 Tahun

Hari ni fina nak berkongsi kisah seorang customer fina yang menghadapi masalah kulit yang misteri.. Setelah 10 tahun mencuba berbagai-bagai cara dan kaedah akhirnya beliau tergerak hati untuk mencuba shaklee.. 

Fina ingat lagi katanya .. ini adalah yang terakhir dia nak ikhtiar.. andai tak berkesan, that’s it! Berdebar jugak fina masa tu.. tapi fina yakin beliau boleh mendapat kesan yang positif jika betul cara pengambilan dan dicadangkan dengan produk yang tepat dengan masalahnya itu.

Sejak 10 tahun yang lalu, sebahagian dari kulitnya menjadi kering dan berubah warna menjadi gelap. Semakin lama semakin merebak ke tempat lain. Dan kulitnya tak berubah kembali kepada keadaan asal. 

Setelah beliau menghubungi fina dan menceritakan masalah kulitnya tu, fina pun terus berbincang dengan rakan-rakan fina yang juga pengedar shaklee untuk menentukan produk apa yang terbaik untuk masalah misterinya tu.

Dan akhirnya fina yakin untuk mengesyorkan Vivix, Vitalea, Bcomplex, Vitamin C, Vitamin E, GLA, Omega , ESP, Alfalfa dan Carotomax. Kebanyakkan vitamin ini berfungsi untuk membantu sel-sel kulit untuk lebih sihat dari dalam.

Bagaimanakah keadaannya setelah mengambil kesemua vitamin shaklee yang fina cadangkan tu? Kita sambung lagi nanti beberapa feedbacknya dalam Part 2 okay.. Nantikan😉..

Bezanya Keadaan Luka Bila Berpantang Bersama Shaklee

Mase fina bersalin anak yang pertama, luka ceasor lambat sembuh. Lepas sebulan, luka bernanah semula dan terkena jangkitan kuman sampai fina demam..
Nak kata masa tu tak cuci elok-elok, memang hari-hari cuci dan keringkan. Makan pun memang pantang sangat..hari-hari makan sawi masak air dan ikan kering je..
Bila kenal shaklee, banyak la yang fina belajar tentang kaitan nutrisi dengan badan. Rupanya luka fina lambat baik masa pantang tu sebab fina tak cukup nutrisi..
Sudah la mengandung banyak nutrisi ibu dah beri pada anak dalam kandungan, bila bersalin sambung lagi beri nutrisi kepada anak melalui menyusu pula..
Jadi kalau ibu tak makan makanan yang berkhasiat selepas semua fasa tu,macam mana badan ibu nak recover cepat. Silap-silap penyakit lain pulak yang datang.
Fakta ni terbukti bila fina berpantang anak kedua bersama-sama set bersalin shaklee. Start dari hari pertama pantang fina dah ambik dah secara konsisten..

Hasilnya tak sampai sebulan luka fina dah kering sepenuhnya dan tiada langsung jangkitan kuman..syukur Alhamdulillah..🤗
Dan bukan tu je, waktu berpantang tu rasa bertenaga sangat dan kurang stress. Badan rasa cepat recover compare dgn masa pantang dulu tanpa set berpantang shaklee..

Sejak tu fina jadi pengguna shaklee yang setia kerana badan rasa semakin sihat dan cergas dalam melakukan aktiviti harian sebagai seorang isteri, ibu dan pekerja..😊

Nak cuba Set Bersalin Shaklee jugak? Jangan malu-malu nak pm fina ye.. Kita kongsi cerita dan fina akan guide ibu-ibu dengan konsultansi yanh terbaik..💪

Kecantikan Sebenar Bersama Set Cantik Shaklee

Kecantikan sebenar lahir dari dalam. Apabila tubuh badan kite cukup nutrisi, kulit akan menjadi lebih sihat dan kuat..💪

Sihat luar dan dalam menjadikan kite lebih yakin dan automatik cantik secara semulajadi akan terserlah..😍
Dan paling penting pilih produk yg semulajadi yang tiada kesan jangka masa panjang.. Lebih bagus jika ada landmark study macam produk shaklee😊..

Free Health Check|Masuk Toilet Pun Kene Bayar Dik Oi..

Alhamdulillah..hari ni berlangsungnya free check up di Home Office Shaklee. Home Office shaklee terletak berhadapan Sunway Medical Centre, Selangor. 

The best Part is Sunway Medical Centre ni dah jadi ‘Health Partner’ Shaklee.. So apa-apa event kesihatan yang shaklee buat sometimes akan ada doktor-doktor dari Sunway Medical Centre memberi ceramah.

Bagi fina ianya satu gandingan yang sangat mantap dalam meyakinkan pengguna-pengguna produk shaklee. Jika hospital tak akui vitamin shaklee ni bagus, masakan diorang nak bekerjasama kan?

Okeh..so hari ni akan ada 3 jenis check up yang sesiapa pun yang hadir boleh buat secara PERCUMA sahaja..masuk tandas pun kene bayar dik oi..hihi..

>Antaranya check up SKIN ANALYSIS yang berharga rm80 jika diluar..

> Check up TULANG/BONE yang berharga Rm80 jika diluar..

> Check up istimewa untuk kaum Hawa iaitu BREAST CHECK oleh Breast Cancer Welfare Association Malaysia.

Wah wah wah..dah beratus ringgit jimat.. Suami, anak, mak, saudara, kawan-kawan pun boleh buat free je..Best ke tak best.. best kan.. fina pun pergi dengan family dan jugak kawan-kawan.. andai korang nak join untuk next program jangan malu-malu untuk terus call atau mesej fina k..

 Semoga kita semua peka dengan kesihatan diri dan keluarga.. Bila ada peluang emas macam ni memang rugi kalau kita tak rebut.. So next bila ada event yang best macam ni fina akan post awal supaya korang pun boleh join berkaki- kaki..😉..

Krim Ajaib Hadiah Istimewa Hari Guru 

Lepas balik kerja semalam sempat ibu berkejar ke GM klang cari bahan2.. Bad planning..last minute baru nak wat..hahaha…🤣

 Tapi syukur Allah permudahkan.. dapat jugak azra bagi hadiah kat guru2 di ASTAS.. Trima kasih teacher Su, teacher Fatin, Teacher ika, Teacher Wawa dan Teacher ina kerana penuh sabar dan tekun mendidik Nur Azra..🤗

Disebabkan ibu ni #shakleeLover jadinya memang hadiah shaklee la ibu kasi ye..iaitu krim Herbal Blend yang menjadi idaman qalbu ramai org.. sampai stok licin ari tu.. bila restock cepat-cepat ibu sambar untuk cikgu-cikgu..😙

~Apa Manfaat Krim Herbal blend ni? Ni adalah dari pengalaman fina sendiri ye..~
❤Meredakan gatal-gatal kulit dan membantu masalah ruam atau gigitan nyamuk.
❤Menutup luka dengan cepat dan kurang meninggalkan parut.
❤Menyurutkan bengkak. Pernah skali amna terkepit jari, terus sapu krim ni.. Alhamdulillah surut bengkaknya.
❤Melembapkan kulit yang kering dan melembutkan kulit yang kasar. Boleh sapu pada tumit yang merekah setiap malam sebelum tidur..
❤Mengecutkn jerawat. Sapu pada jerawat, inshaa allah cepat kecut. (fina biase buat..😊)
❤Bila terkena air atau minyak panas.. cepat-cepat sapu kat bahagian yang terkena tu.. nanti kulit tak menggelembung dan tiada kesan parut. (tak yah la sapu kicap dah ye😂)
❤Menurunkan suhu badan. Bila anak demam, sapukan krim ni kat pelipat-pelipat dan dahi anak. Suhu akan cepat turun.. (banyak kali dah buat, proven memang menjadi👍)
❤Meredakan eczema. Kurangkan kegatalan dan membantu kulit yang rosak akibat eczema tu.
❤Paling best krim ni FREE PARABEN , shaklee reka ianya sesuai digunakan untuk semua golongan bermula dari bayi lagi..
Semoga teacher2 azra happy dpt krim serba serbi boleh ni😉..bleh la simpan kat sekolah satu incase ade murid2 yg cedera bleh trus capai krim tu kan..😊🙄

Andai ada pembaca yang nak order krim dalam bentuk hadiah yang comel ni, boleh wasap atau call fina terus di no telefon seperti di bawah..

Tambah Income Anda Bersama Biz Shaklee | Fina 013-2787508

Alhamdulillah setelah mengamalkan vitamin shaklee hampir 4 tahun dan menjalankan biz shaklee hampir 3 tahun, kini fina mempunyai sebuah group yg bakal menjadi empayar very soon in shaa Allah!😊 Nama group fina, The Blossoms Network🌸🌸

Tahun 2017 ni fina ingin mengajak kawan-kawan facebook fina yang ingin mengambil peluang tambah income dengan biz shaklee yang rendah modal, rendah risiko kerugian tetapi TINGGI pendapatan. Dengan syarat TINGGI SEMANGAT DALAM BERUSAHA!😉
Tak ada biz yang goyang-goyang kaki pastu duit masuk. Melainkan tu skim cepat kaya yang confirm tak kekal lama..biasa-biasa rugi besar pulak, untung tarakk😅..
Jadi nak buat apa-apa biz pun pastikan ianya ‘syariah compliance’ atau dalam kata lain menurut syariah islam seperti biz shaklee ni..dalam kata lain lagi ia tak menganiaya sesiapa, penjual mahupun pembeli..
Bagi yang join di bawah group fina, fina menyediakan kelas mentoring eksklusif sama ada secara ONLINE mahupun OFFLINE. Kelas online adalah melalui medium Whatapss atau Telegram. Kelas offline kita akan berjumpa face to face.

 

Dan fina akan berkongsi teknik berkesan menjalankan Biz Shaklee melalui BLOG dan FACEBOOK yang mana kedua-duanya boleh menjana sales yang banyak😍.
Jangan risau jika anda tak pernah menjalankan biz sebelum ni. Masa kecik pun kita belajar step by step untuk berlari. Same to build our biz right now, we will follow step by step sampai la anda boleh berlari sendiri jauhhhh ke hadapan dan BERJAYA!!😊😊❤💪
Jangan segan-segan untuk contact fina. Tekan je no telefon fina kat bawah ni untuk terus whatsapp fina k😉👍..

Fina ~ 0132787508

Atau boleh save no telefon fina dulu. Bila hati dah terbuka dialu-alukan untuk hubungi fina.

Founder of The Blossoms Network.

Founder of TBN Leaders

Kulit Lebam dan Gelap Tanda Sel Anda Mengalami Necrosis

Tanda paling mudah untuk kita nampak kesan-kesan berlakunya Necrosis adalah pada kulit pesakit diabetes yang lebam dan hitam. Bila belajar ni baru fina teringat pada arwah abah fina.. dia memang ada diabetes dan kulitnya lebam-lebam. Baru sekarang faham, rupanya itulah Necrosis. Sel-sel badan abah telah mati secara Necrosis rupanya. Al-fatihah pada arwah abah. Semoga allahyarham tenang dan bahagia di Sana..Aamiin..
Sel Badan Mati dengan 2 Cara:
Ianya digelar Apoptosis dan Necrosis.

#Persamaan

-Kedua2nya menyebabkan sel mati.
#Perbezaan

》Apoptosis adalah proses kematian sel secara semulajadi manakala Necrosis pulak proses kematian sel yg tak semulajadi(pra-matang). Berlaku lebih awal dari yang sepatutnya.
》Apoptosis terjadi disebabkan proses semulajadi badan manakala Necrosis terjadi disebabkan faktor luar seperti kecederaan, bahan kimia dan bertoksik, radikal bebas, radiasi dan trauma.
》Kesan Apotosis kepada badan adalah tidak berbahaya manakala kesan Necrosis pada badan adalah berbahaya dan boleh membawa maut.
~ Contoh kesan buruk Necrosis pada badan adalah sakit jantung disebabkan salur darah tersumbat. Bila oksigen tak sampai kepada sel di dalam jantung, sel tersebut mengalami necrosis yg akhirnya menyebabkan inflamasi dan kesukaran untuk bernafas.
~ Contoh lain yg lebih ketara adalah pada kaki pesakit diabetes yang menjadi hitam. Hal ini kerana selnya telah mengalami necrosis.
Macam mana nak elak sel kita dari mati secara Necrosis selain mengawal pemakanan dan gaya hidup kita?
Jawapannya adalah dengan meminum satu sudu Vivix Shaklee setiap hari!!
Vivix shaklee mengandungi 4 jenis extract buah-buahan semulajadi yang menjalankan 4 fungsi utama iaitu :
❤Pembaikan sel

❤Perlindungan sel

❤Tenaga untuk sel

❤Prestasi sel
(wau..patut la makcik2 minum vivix rasa bertenaga je)
Kesemua fungsi ini menjaga sel badan agar mati secara semulajadi(Apoptosis) bukannya secara tidak sihat(Necrosis)..
Fuhh..bila dah study lebih mendalam tentang tubuh badan, rasa bersyukur sgt.. kerana baru skrg lebih sedar yang Allah sedang menjaga bertrillion2 sel badan kita. Jadi marilah kita juga menjaga kurniaan Allah ni sebaik-baiknya..
Jaga makan, jalani gaya hidup yang sihat dan mengambil supplemen setiap hari sebagai pelaburan pada kesihatan yang tak ternilai harganya..😊

Jom gokgok vivix dari sekarang untuk kekal sihat..

Fina,

013-2787508

Founder of The Blossoms Network.

Founder of TBN Leaders.

 

Kisah Makcik Tua Di Petron Sebak Terharu 

Situasi.. : nak isi minyak kat petron..sampai je terus parking kat pump no 4..keluar2 nampak seorang makcik tua sedang sapu sampah..pekerja petron tu.. keluar je dari kereta terus disapa,

makcik : La..kerja ke anak ari ni..(muke senyum je sambil kehairanan kenapa pakai baju kerja ari ahad ni.)
fina : haah.. kerja makcik..( senyum2 jugak)
makcik : rajinnye kerja ari ahad ni..
fina : saya kerja shift makcik..mmg kene kerja ari ni.. bukan OT pun..( sambil gelak2 sbb rase xlayak dipuji rajin, mmg kene kerja utk penuhi hours keje..hihi)
makcik : yekeee..makcik pun sama jugak..( sambil tepuk2 bahu fina..dalam hati fina, ceria je makcik ni..)
fina : ok makcik nak gi kaunter bayar..
makcik : haa..yelah nak..


– keluar je ke kereta balik tgk makcik tu tolong isikan minyak dan dah siap pun..lama sgt agaknye fina borak dgn org kaunter tu pasal kad kumpul point utk fleet tu😅😅..
fina : terima kasih bnyk2 makcik..(sambil salam dan fina selitkan rm20 ditangannya)
makcik : sama2 nak..(tak perasan lagi waktu salam tu..)
-5 saat lepas tu..
makcik : Allah nak..banyak sangat ni.. terima kasih bnyk2..(riak wajah syukur, terharu dan tak sangka) 
fina : sama2 sambil senyum..
– fina start enjin kereta dan parking depan sikit dari kawasan isi minyak tu.. masih dalam kawasan petron. fina tunggu kawan sbb die gi beli barang kejap.
– tak lama lepas tu makcik tadi datang. fina pun turunkan tingkap.
makcik : alah nak..banyak nye duit kasi makcik.. trima kasih bnyk2 nak..(muke sgt terharu sambil jari jemari kasarnya menyentuh2 pipi fina😭)
fina : sama2 makcik..(senyum je, dalam hati rase sebak dan rase nak bagi je lagi kat makcik ni..seronok tgk die seronok sgt gitu..ikhlas sgt rupenya..). 
-sempat jugak fina mintak die doakan fina sekeluarga menjadi tetamu Allah untuk Umrah hujung tahun ni.. makcik tu mengangguk2 kan kepala die je waktu fina bg tau hajat fina tu..mgkin sambil dalam hati mendoakan..
– semoga aminnya menjadi penguat utk Allah makbulkan hajat fina tu.. in shaa Allah..😊
* Moral of the story,.
》Syukuri segala nikmat Allah pada kita.. syukur seikhlas hati, nescaya Allah tambah lagi rezki..kalau kita manusia ni rase nak kasi lagi pada org yg bersyukur sgt dengan ape yg kita beri tu, Allah s.w.t. pasti lebih Agung dan lebih hebat lagi.. Allah  Maha Memberi..nescaya Allah akan terus tambah nikmatNya jika kita BERSYUKUR!
#SyukurSelalu

Fina, 

Founder of The Blossoms Network,

Founder of TBN Leaders,

Mentor Biz Shaklee,

SID : 906685.

HP : 013-2787508 (Call/Mesej/Whatsapp)

*COD vitamin shaklee Area Telok Panglima Garang, Sijangkang, Banting, Klang dan Shah Alam.

1 2 3